Започна протестът на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националния съюз

...
Започна протестът на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националния съюз
Коментари Харесай

Започна протестът на земеделците

Започна митингът на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националния съюз на земеделските кооперации в България.

 

Недоволството е подбудено от неналичието на ефикасни дейности от страна на страната за отбрана на българското зърнопроизводство. Те са срещу засиления и, съгласно тях, безотговорен импорт на зърно от Украйна, както и от изискванията по така наречен европейска " зелена договорка ".

Земеделците декларират и безапелационната си позиция против добива на шистов газ в страната ни.

Протестните дейности са в символ на взаимност със зърнопроизводителите от европейските страни, които също ще стачкуват, сподели ръководителят на Областния съюз на зърнопроизводителите Николай Киров.

" Ще бъдем солидарни с сътрудниците от още 10-15 страни от Европейския съюз, които ще стачкуват поради ниските цени на културите слънчоглед, царевица, които се внасят нерегламентирано от Украйна с неразбираем генезис, третирани посевите с неразбираеми препарати, които не са сертифицирани в Европейски Съюз и по този начин на пазара ще се компрометира нашето произвеждане. "

Протестните шествия със земеделска техника са планувани в Бургас, Враца, Видин, Генерал Тошево, Добрич, Карнобат, Монтана, Пазарджик, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Хасково, Ямбол.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР