Започна принудителното премахване на незаконните постройки на ресторант Веселото село

...
Започна принудителното премахване на незаконните постройки на ресторант Веселото село
Коментари Харесай

Незаконен ресторант в Борисовата градина става зелена площ

Започна насилственото унищожаване на противозаконните постройки на ресторант " Веселото село " в Борисовата градина. След премахването му още 7,5 дка ще бъдат присъединени към нея, заяви кметът Йорданка Фандъкова. Тя напомни, че с началото на правенето на плана за Подробен организационен план на най-големия парк в София е упълномощила юридически разбор на собствеността и е поискала три от обектите да бъдат оповестени за обществена общинска благосъстоятелност - автокъща " Капитолия “, „ Веселото село “ и т.нар Лодки.

Фандъкова напомни, че през 2018 година е издадена заповедта за унищожаване на " Веселото село ". Последваха обжалвания на две инстанции, като най-после Върховният административен съд удостовери решението за законността на заповедта за унищожаване. " Собствениците от няколко дни, като видяха, че към този момент няма избавление, започнаха последователно да отстраняват част от обекта. Но срокът за непринудено унищожаване е изминал, по тази причина техниката е тук ", сподели тя. Според Фандъкова разноските по премахването на " Веселото село " ще бъдат предявени на притежателите му. 

Главният проектант на София Здравко Здравков добави, че притежателите са употребявали всички вероятни механизми да бъде забавено премахването. Фирмата се е криела от месеци, с цел да не получи известията. " Въпреки това заповедите за непринудено унищожаване бяха връчени и те видяха, че връщане обратно няма ", сподели Здравков.

В плана за Подробен устройствен план на Борисовата градина е заложено на мястото на " Веселото село " да има детска площадка, само че тя може да бъде построена едвам след приемането на устройствения проект, сподели още Фандъкова. Затова след събарянето теренът ще бъде измит и облагороден, разясни тя. 

Главният проектант Здравков насочи обръщение към притежателите на автокъща " Капитолия ", като сподели, че Столичната община още веднъж започва процедури по сформиране на констативни актове за унищожаване на оборудванията. " Съдът несъмнено откри, че общината е притежател на терена, на който се намира автокъщата. Преди това те желаеха да бъдат приети за притежатели, което е неуместно, тъй като не може територия на парк да принадлежи на една автокъща ", сподели Здравков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР