Започна постепенното разчистване на боклуците, които с месеци стояха около

...
Започна постепенното разчистване на боклуците, които с месеци стояха около
Коментари Харесай

Разчистиха мизерията в Крумово за пореден път. Ще бъде ли последен?

Започна последователното почистване на боклуците, които с месеци стояха към контейнерите в Крумово. След наставление на РИОСВ-Пловдив, което лимитира период 14 ноември, Община „ Родопи “ пристъпи към премахване на камарите с боклуци.
Прочетете още
„ Жалко, доста тъпо даже, че това се прави с помощта на сигнали от жители, а не от хората, получаващи заплати за това. Особено от локалното кметство “. С тези думи локални посрещаха насилствената акция по разчистване. Активните жители, които месеци наред изпращаха сигнали до редакцията ни, благодариха на Регионална ревизия по околната среда и водите и TrafficNews за подпомагане, оказано в тяхната битка.

Припомняме, че проблема се заплиташе в продължение на няколко месеца, като през това време публичното неодобрение прогресивно растеше. С казуса се ангажираха екоинспектори от РИОСВ-Пловдив, които неколкократно правиха инспекции. Констатирани бяха нарушавания и последва издаването на наставления за смешно сметоизвозване на камари с боклуци.  

За страдание, обаче разчистването е просто козметично и краткотрайно решение на казуса. Необходимо е реализирането на серия от ограничения, водещи към реализиране на по-приятна и здравословна среда. Първо – смяна в политиката на сметосъбиране и транспортиране на отпадъците в кметството и общината, второ – съществени наказания за локалните, които умишлени изхвърлят едрогабаритни боклуци на разнообразни местоположения в селото.

TrafficNews също изпраща признателност към дейните жители, редовно сигнализиращи нередностите към тях. Както и към институциите, които правят работата си поредно и съзнателно.

Медията ни ще продължи да следи тематиката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР