Започна полагането на първите асфалтови пластове по трасето на АМ Хемус

...
Започна полагането на първите асфалтови
пластове по трасето на АМ Хемус
Коментари Харесай

Започна полагането на първите асфалтови пластове по трасето между Боаза и п. в. „Дерманци“ на АМ „Хемус”

Започна полагането на първите асфалтови пластове по трасето на Автомагистрала „ Хемус ” в участъка от Боаза до пътен възел „ Дерманци “, при пресичането с третокласния път ІІІ-307 Луковит – Угърчин. Това е сектор 1, с дължина 15,2 км, от поетапното създаване на 134 км от автомагистралата сред пътен възел „ Боаза “ и връзката с път I-5 Русе – Велико Търново, което започва през април м. година

В момента в сектора сред Боаза и пресичането с пътя Плевен - Ловеч, което е обособено в три сектора, се извършват изкопи и диги, работи се по големите съоръжения. В 51,5-километровата отсечка ще има разнообразни по тип големи транспортни уреди - виадукти, мостове, надлези и подлези.

Държавното сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД, на което е предоставено построяването на магистралата, работи с пълна мобилизация. На доста места в сектор 1 е подготвена основата за пускане на асфалтови работи, а където е допустимо и в зависимост от метеорологичните условия се поставят и първите асфалтови пластове от бъдещото пътно платно на автомагистралата.

В сектор 2, с дължина 19,2 км, който е от края на п. в. „ Дерманци “ до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец, включително и п. в. „ Каленик “, и в участък 3, с дължина 17,08 км - от п. в. „ Каленик “ до връзката с път ІІ-35 Плевен - Ловеч, и п. в. „ Плевен “, се изпълняват земни и пътни работи. Изпълняват се и дейности по създаване на големите съоръжения.

В секторите 4, 5 и 6 – от п. в. „ Плевен “ до пресичането с път I-5 Русе – Велико Търново, се правят подготвителни дейности по разчистване на терена и изграждане на краткотрайни пътища. За последните три сектора от Автомагистрала „ Хемус “ – 7, 8 и 9, които са от пресичането с пътя Русе – Велико Търново до пътен възел „ Буховци “, не престават проучвателните дейности за правене на технически проекти, съгласно договорените срокове.

Напредва строителството и в 16,3 км участък сред пътните възли „ Буховци “ и „ Белокопитово “ на територията на областите Шумен и Търговище. Очаква се отсечката да бъде приключена през първото шестмесечие на 2021 година Цялостното изграждане на Автомагистрала „ Хемус “ до 2024 година е основен приоритет в Управленската програма на държавното управление, така като бъдещето на Северна България и модернизирането на района е свързано със строителството на автомагистралата и обезпечаването на бърза и безопасна пътна връзка. Автомагистралата ще свързва София с Варна и ще дублира първокласните пътища Е70 от Варна до Шумен, Е772 от Шумен до Ябланица и Е83 от Ябланица до София.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР