Започна настаняването на украинските бежанци в държавните бази по морето.

...
Започна настаняването на украинските бежанци в държавните бази по морето.
Коментари Харесай

Започна местенето на украинците от хотелите в държавните бази по Черноморието

Започна настаняването на украинските бежанци в държавните бази по морето. Детските лагери в Равда към този момент са цялостни. До 31-ви май бежанците би трябвало да изоставен хотелите по Черноморието, откакто държавното управление разгласи, че няма да продължи програмата за подкрепяне на хотелиерите.

В този детски лагер в Равда към този момент няма места. Тук са настанени украински бежанци, които преди този момент са били в хотели в Слънчев бряг.

" В нашия комплекс има към този момент настанени 130 души, само че и в днешния ден хората не престават да идват и ни молят за помощ ", сподели Елена.

Доброволците търсят за настаняване и в хотелски база, които няма да отворят това лято.

" Знам, че базите не са задоволително. Фактически би трябвало да излизат накъде на квартира. Нямат никакви средства, никакви пари. Затова ни питат непрекъснато и са доста обезпокоени. Трябва да вървят на улицата ", разяснява хотелиерът Тамара Анастасова.

" Много се тормозим, че ще реалокират в незнайни хотели, в незнайни градове. Обезпокоени сме, обезпокоени сме и за децата си ", посочи Настя.

Бежанците от Украйна упорстват програмата да бъде продължена и да останат в хотелите.

" Много хотелиери пострадаха от това, че предоставиха базата си. Правят и поправки в този момент, откакто въпросните бежанци напуснаха. Обществото прояви извънредно огромно схващане ", съобщи доцент Румен Драганов от Институт за разбори и оценки в туризма.

Над 40 000 са украинските бежанци по Южното Черноморие. Местата в държавните бази нямат потенциал да настанят всички.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР