Започна изслушването на министър-председателя Кирил Петков в парламента за резултатите

...
Започна изслушването на министър-председателя Кирил Петков в парламента за резултатите
Коментари Харесай

Петков: Ковачевски заяви готовност да вкара българите в РС Македония в конституцията

Започна чуването на министър-председателя Кирил Петков в Народното събрание за резултатите от визитата му в Република Северна Македония и извършеното у нас междуправителствено съвещание сред двете страни.

Изслушването е точка първа за петъчното пленарно съвещание, а предлагането за него е на депутатите Даниел Митов и Екатерина Захариева от ГЕРБ.

" Димитър Ковачевски е от една седмица министър председател на Северна Македония, а четири от тези дни прекара с нас.  Това демонстрира предпочитание, че желае да се свърши работа. Подписахме 3 основни меморандума ", съобщи от трибуната в Народно събрание Кирил Петков.

" Ние по никакъв метод не пренебрегваме българската позиции. Докато вървят полемиките за стопанска система, инфраструктура, говорихме и за правата на българите в Северна Македония, както и за рамковата позиция. Ковачевски сподели, че той не вижда проблем да обвърже българите в Северна Македония с тяхната конституция. Не се ангажира с време, само че това е прогрес. Много заявления са се казвали от двете страни, само че същинската работа не е била свършена ", означи той.

Екатерина Захариева посъветва премиера Петков да понижи малко ентусиазма и попита дали се възнамеряват общи събития сред България и Северна Македония. Само след няколко дни е 4 февруари - годишнина от рождението на Гоце Делчев.

Петков отговори позитивно - ще има общи събития и първото от тях ще е за годишнината от рождението на Гоце Делчев.

Само за Коридор №8 сред България и Северна Македония през последните години са подписани три меморандума. Според Захариева със Северна Македония са подписани минимум 20 меморандума, само че множеството от тях са останали на хартия.

Според Петков управниците на Северна Македония са се убедили, че политическото говорене е сменено с действителни дейности.

Очаквайте детайлности!

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР