Започна изпращането на машините за вота на втори октомври в

...
Започна изпращането на машините за вота на втори октомври в
Коментари Харесай

Започнаха да изпращат машините за гласуване в чужбина

Започна изпращането на машините за вота на втори октомври в чужбина. Паралелно върви и подготовката на устройствата за страната, заяви.

Всички 525 машини за вота отвън страната са подготвени за превозване. Днес потеглят устройствата за Канада, Съединени американски щати и Англия, закъдето би трябвало повече време. Останалите машини ще тръгнат на следващия ден и най-късно вдругиден - за най-близките страни до България, разяснява представителят на ЦИК.

" Складът се охранява от жандармерия. До външната граница на Република България ние ще бъдем ескортирани от жандармерия. Оттам нататък е наша отговорност - на Министерството на външните работи - идването на тези машини в пломбиран, запечатан тип до СИК в деня преди изборите. Дори се движим, в случай че не ме лъже паметта, с към ден и половина - два по-рано, в сравнение с предните избори ", сподели Калин Анастасов от външното министерство.

При сериозна техническа нередовност на машините ще се минава към книжен избор. Решението за това ще взема единствено Централната изборна комисия.

" Хартиените бюлетини към този момент са отпечатани. Част от тях - за отвън страната, към този момент са отпътували. Сега в буса за Гърция бяха и хартиените бюлетини, дружно с машините, които видяхте, че отпътуват. За страната към този момент вървят по график и се получават, и се транспортират до регионалните администрации ", сподели Росица Матева.

Предстои незаетите места в секционните комисии да бъдат попълнени от Министерството на външните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР