Започна гласуването в днешния супер вторник в САЩ - важен

...
Започна гласуването в днешния супер вторник в САЩ - важен
Коментари Харесай

Започна гласуването в днешния супер вторник в САЩ

Започна гласуването в днешния супер вторник в Съединени американски щати - значим стадий в първичните избори за установяване на претендента на Демократическата партия за президентските избори през есента, заяви Франс прес.

Четиринайсет щата избират кой да бъде съперникът на президента Доналд Тръмп във вота през ноември. Днешният супервторник е белязан от влизането в конкуренцията на нов състезател - милиардера Майк Блумбърг, който пропусна гласуването в първите четири щата.

"Това е денят с основно "Д ", съобщи някогашният вицепрезидент Джо Байдън в "Туитър " при откриването на изборните секции.

Байдън получи поддръжката на отказалите се от конкуренцията Пийт Бутиджидж, Ейми Клоубъшар и Бето О'Рорк и се надява с нея да успее да спре възхода на очертаващия се към този момент любимец за номинацията, сенатора от Върмонт Бърни Сандърс.

Днес гласоподават някои основни щати като Калифорния, Тексас, Северна Каролина и Вирджиния, които подсигуряват огромен брой делегати, нужни за избирането на претендента на демократите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР