Започна евакуацията на чужденци от Нигер, където преди дни бе

...
Започна евакуацията на чужденци от Нигер, където преди дни бе
Коментари Харесай

Първите българи, евакуирани от Нигер, с екслузивен разказ

Започна евакуацията на чужденци от Нигер, където преди дни бе осъществен боен прелом. Има и четирима българи, заяви Министерството на външните работи

„ В Ниамей нашият хотел беше зад оградата до Френското посолство и се чуваха стачкуващите пред посолството. Това беше в неделя. Някои желаеха да отидем до банки и магазини и ни посъветваха да не вървим, тъй като в действителност хората се чуваха извън. В понеделник всичко се укроти. Всички бяхме в музей. Пазарувахме и в супермаркети “, сподели един от евакуираните Димитър Попов пред БТВ.

„ Малко рисково стана, тъй като в един без 10 се обаждат и ни споделят - в един часа би трябвало да бъдете в Италианското посолство за евакуация “, добави Йордан Димов.

След държавния прелом в Нигер на 26 юли и затварянето на всички граници, в Министерство на външните работи беше получен сигнал от българска туристическа организация за четирима сънародници на територията на страната, нуждаещи се от евакуация. Министерство на външните работи предприе съответни дейности в тясна съгласуваност с сътрудниците от Европейския съюз за намиране на разновидности за евакуация на българските жители, без да бъде пожертван техният живот. В резултат на взаимните дейности, рано сутринта на 2 август четиримата български жители напуснаха Нигер с полет, проведен от Италия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР