започна днес да тества за коронавирус почти цялото си население

...
започна днес да тества за коронавирус почти цялото си население
Коментари Харесай

Словакия започна масово тестване за коронавирус

започна през днешния ден да тества за ковид съвсем цялото си население – невиждана по повсеместност стратегия, която ще продължи през идващите три уикенда, съобщи ДПА. Първо ще бъдат тествани всички поданици над 10-годишна възраст в четирите района край полската граница.
Програмата под управлението на министерството на защитата ще обхване цялата страна в дните от петък до неделя през идващите две седмици. Армията ще обезпечи за задачата към 8 000 бойци, само че не доближава подготвен медицински личен състав, оповестява. Затова от здравното министерство са отправили апел към студентите по медицина да се включат като доброволци.
 Онези в Словакия, които не се тестват, ще бъдат поставяни под карантина Онези в Словакия, които не се тестват, ще бъдат поставяни под карантина
Гражданите на Словакия, които отхвърлят да вземат участие в идното национално тестване за ковид, ще би трябвало да прекарат 10 дни в са...
Премиерът Игор Матович сподели по-рано, че подлагането на тест е по избор, само че тези, които не предявят негативен тест в дните след приключването на всеобщата акция, ще бъдат пращани в 10-дневна насилствена карантина. Президентът Зузана Чапутова разкритикува това решение. " Ако заплашваш със наказания, не може да казваш, че това е непринудено ", разяснява тя.
В 5,5-милионна Словакия за последното денонощие са били доказани рекордните 2581 случая на ковид. Регистрираните инфектирани в страната към този момент са общо 37 911. 19 индивида с ковид са умряли за миналите 24 часа. Общият брой на смъртните случаи в Словакия към този момент е 134. От на следващия ден в страната влизат в действие строги ограничавания върху публичния живот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР