Започна делото срещу братята близнаци Валентин и Борислав Динкови, които

...
Започна делото срещу братята близнаци Валентин и Борислав Динкови, които
Коментари Харесай

Съдът върна делото за убийството на Митко от Цалапица в досъдебна фаза заради процесуално нарушение

Започна делото против братята близнаци Валентин и Борислав Динкови, които са упрекнати в укривателство на тялото на Димитър Малинов. Той беше погубен преди три месеца в пловдивското село Цалапица. Преди правосъдното съвещание близки на Митко стачкуваха пред съда, а по-късно се реалокираха пред прокуратурата.



Близки, родственици и другари на Димитър Малинов от с. Цалапица пристигнаха на безмълвен митинг пред постройката на Съдебната палата в Пловдив. А пред прокуратурата те скандират: " Убийците в пандиза ", " Чадърът е огромен, " Справедливост за Митко ".

Разпоредителното съвещание по делото за укривателство против близнаците беше напълно малко. Съдът приключи правосъдното произвеждане и върна делото в досъдебна фаза поради намерено значително процесуално нарушаване. А то е, че всеки от обвинените близнаци е декларирал друга версия за своята съпричастност към обвиняването.

Единият от тях при следствието е декларирал, че не се признава за отговорен и единствено е следил. Докато другият е признал, че е спомогнал тялото на убитото момче да бъде укрито. Според съдията, това нарушава правото им на отбрана и е трябвало всеки от тях да бъде представляван от обособен юрист.

Прокурорът беше сюрпризиран от решението на съда и съобщи, че откакто е изнесъл обвинителния акт е бил уверен, че няма позволени процесуални нарушавания по време на следствието. Протестиращите упорстват и за нов следствен опит и за обвиняване за близнаците за съучастничество.



Атанаска Бакалова - майка на Митко: " За мен това е неприемливо те да се водят единствено укриватели. Не знам за какво се случва всичко това. Вчера ми беше отказано от Окръжната прокуратура нов следствен опит. Нямало смисъл да се прави нов следствен опит. Искахме да потвърдим, че там не е мястото. "

Марина Малинова - сестра на Митко: " Ние държим на двамата близнаци да им бъде повдигнато обвиняване в съучастничество за убийството. Ключовата роля се състои в това, че Борислав го е извикал да излезе на открито, само че с какво го е примамил, ние нямаме данни. "

Пейчо Маринов – чичо на Митко: " Те са взели участие в прикриване на следите и в заравянето. Какви би трябвало да са съгласно вас присъдите? "



фотоси: БГНЕС

Преди да бъде върнато делото, адвокатката на близнаците изиска то да се води по съкратеното правосъдно разследване.

Вижте повече в директното включване на Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР