Заплатите в Сърбия продължават да се увеличават, като средното възнаграждение

...
Заплатите в Сърбия продължават да се увеличават, като средното възнаграждение
Коментари Харесай

Заплатите в Сърбия скочиха с над 30% за 7 години

Заплатите в Сърбия не престават да се усилват, като междинното заплащане през декември се чака да бъде 445 евро, а през март цифрата би трябвало да доближи 460-465 евро, разгласи пред Pink TV сръбският президент Александър Вучич.

Средната заплата в страната преди 7 години е едвам 331 евро, до момента в който през октомври 2018 година тя е 423 евро. Достигайки 445 евро през декември, възнаграждението ще е с към 30-31% по-високо в сравнение с преди 7 години, твърди Вучич.

" През март чакаме растеж от 8.6% поради повишението на заплатите в обществения бранш и минималната работна заплата, т.е. заплатите да бъдат 460 или 465 евро, което е нарастване от 35 до 36% ", споделя президентът, представен от сръбската осведомителна организация Tanjug.

Той напомни, че минималната работна заплата е 161 евро през 2011 година, а сега е 228 евро. По думите му страната ще се стреми да увеличи минималното заплащане до 250 евро през 2018 година и до 300 евро по-късно.

Президентът регистрира, че пенсиите към този момент са нараснали до приблизително 227 евро, само че би трябвало да бъдат нараснали в допълнение.

Той изрича своята признателност на китайците и французите, които приватизираха RTB Bor и най-голямото сръбско летище " Никола Тесла ", както и на всички вложители в Сърбия.

Заплатите в страната са обичана тематика на Вучич, който желае да покаже позитивното развиване на западната ни съседка по време на неговото ръководство.

" Днес сме в доста положително положение, като нашата стопанска система се развива устойчиво - безработицата понижава, заплатите и пенсиите се усилват ", съобщи сръбският президент през лятото, представен от  News.bg .

Той даже разгласи, че страната му е надминала България по мярка на междинната заплата и ще доближи Румъния и Унгария.

Официалните данни демонстрират, че изказванията на Вучич към този момент се базират повече на стремежи, в сравнение с обстоятелства. В България междинната брутна работна заплата е 1135 лв. (580 евро) през септември, по данни на Национален статистически институт. През декември евентуално ще е още по-висока./ money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР