Заплатите на общинските съветници в страната са различни, като в

...
Заплатите на общинските съветници в страната са различни, като в
Коментари Харесай

Заплатите на общинските съветници в Гълъбово са в размер на 20 лв.

Заплатите на общинските съветници в страната са разнообразни, като в множеството случаи надвишават, и то с значително, минималната работна заплата. В София общинският съвет усили осезателно възнагражденията. На фона на заплати от над 5 хиляди лв., общинският съвет в град Гълъбово е дал своя вот да получават хонорари от 20 лв..

Общинските съветници на град Гълъбово работят против възнаграждение от 20 лв.. Това е стимулирано решение, защото те самите декларират, че за тях работата в общинския съвет е публично потребен труд. Още повече, даже тези 20 лв., които законодателно няма по какъв начин да откажат да вземат, ще бъдат дарени за разнообразни публични проблеми.

Всеки месец най-малко 17-те общински съветници в Гълъбово организират най-малко едно постоянно съвещание. Често се постанова да се организират изключителни такива.

„ Идеята беше хонорари да няма ”, описа Светла Боянчева, ръководител на общински съвет Гълъбово.

Общинският консултант Слав Тодоров съобщи, че желаят да работят в интерес на обществото, по тази причина са взели и решението. „ Като жест към жителите на общината да покажем, че за нас не е приоритет финансовото заплащане, а приоритет е развиването на общината, както и подобряването на стандарта на живот ”, посочи той.

Според съветниците от Гълъбово тяхната активност е чест и отговорност.

„ Средствата, които ще бъдат спестени от заплати на общинския съвет за целия мандат, не са по никакъв начин малко. Надяваме се да успеем да ги пренасочим към действия, които ще бъдат потребни за популацията на цялата община ”, споделя Слав Тодоров.

„ Аз дори апелирам всички общини общински препоръки да се замислят, тъй като не е обикновено един консултант да получава 5 хиляди лв. заплащане ”, прецизира Нели Кючукова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР