В навечерието на празничните и почивни дни Областна дирекция на

...
В навечерието на празничните и почивни дни Областна дирекция на
Коментари Харесай

Какво ни съветват за празниците полицаите и пожарникарите от Пазарджик?

В навечерието на празничните и почивни дни Областна дирекция на МВР-Пазарджик и Регионална дирекция /РД/ „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “-Пазарджик подхващат редица ограничения и действия за обезпечаване на естественото им протичане. Акцентите и тази година са: пожарната и пътната сигурност , обезпечаване на обикновено придвижване по най-натоварените пътища в района, запазване на публичния ред и недопускане на незаконни похищения.

Още през месец май инспекторите от Държавен противопожарен надзор при РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “-Пазарджик направиха инспекции на 70 църкви и манастири, на 11 хотелски комплекси и хижи, където ще има проведено посещаване на хора по празниците. Дадени са инструкции за ограничение на предпоставките за пораждане на произшествия. Съставени са 2 писмени разпоредби и един акт за открито нарушаване в хотелски комплекс. По време на празничното свещенодействие жителите да бъдат деликатни при паленето на свещи и да ги слагат единствено на откритите в храмовете места , а не по улици и дървета, където се основават действителни предпоставки за пожари.

Максимален брой униформени чиновници на пътна и охранителна полиция ще бъдат ангажирани с обезпечаване на сигурността на придвижването по празниците. С най- огромен интензитет на трафика се обрисуват дните 1 , 2 и 6 май . Планирано е да бъдат позиционирани в допълнение полицейски екипи в секторите с интензивно придвижване в регионите на Автомагистрала „ Тракия “: основните пътища Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец, Пазарджик-Панагюрище-Стрелча, Пазарджик-Пещера-Свети Константин, Варвара-Велинград, Велинград–Юндола-Якоруда, Пазарджик-Пещера- Батак-Цигов чарк. Съвместни патрули от служители на реда и пожарникари са планувани за наряди наоколо до храмовете по време на Великденското свещенодействие.

Криминалистите поучават , в случай че по време на празничните дни ще напуснете жилището си за повече време, да не забравяте отключени порти, недобре затворени прозорци, неукрепени порти на гаражи и изби. Не разгласявайте в обществените мрежи за вашето неявяване , а дано за него да знаят единствено най-близките.

Предупредете и съседите си да бъдат бдителни, в случай че чуят подозрителен звук от жилището ви, да подадат сигнал на телефон 112 . По време на скупчване на повече хора в централните елементи на по-големите градове или в православните храмове не дръжте чантите си отворени , а мобилните телефони в задните джобове , където елементарно могат да станат плячка за джебчии.

Протест пред Народното събрание: Не убивайте бранша с гъбите

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР