Изследователите, принудени да съкратят годишното проучване на дивата природа на

...
Изследователите, принудени да съкратят годишното проучване на дивата природа на
Коментари Харесай

Броят на вълците на отдалечения остров Горно езеро е стабилен, но популацията на лосовете намалява, казват изследователите

Изследователите, принудени да съкратят годишното изследване на дивата природа на далечен остров Горно езеро тази зима заради извънредно топлото време, оповестиха във вторник, че са съумели да съберете данни, които демонстрират, че популацията на вълците е постоянна.

Остров Роял е остров от 134 000 акра (54 200 хектара), ситуиран в далечната западна част на Горното езеро сред Гранд Маре, Минесота и Тъндър Бей, Канада. Паркът е фантазията на биолозите от дивата природа, предлагайки рядка опция да наблюдавате вълци и лосове, настоящи естествено без човешко въздействие.

Учените организират годишно изследване на вълците и лосовете на острова от 1958 година насам. То се организира всяка година като се изключи 2021 година, когато пандемията принуди откривателите да анулират.

Изследователите нормално организират въздушни изследвания на острова за създаване на оценки на популацията и наблюдаване на държанието на животните. Островът няма писта за кацане, тъй че учените употребяват скиплани,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР