Заплатите на народните представители няма да бъдат намалени, стана ясно

...
Заплатите на народните представители няма да бъдат намалени, стана ясно
Коментари Харесай

Депутатските заплати остават близо 5 бона

Заплатите на народните представители няма да бъдат понижени, стана ясно от решение взето в Народното събрание през днешния ден. Депутатите отхвърлиха концепцията на парламентарната група " Изправи се БГ! Ние идваме! " месечната заплата да бъде свалена на 1570 лева от сегашните 4750 лв..

Предложението на Мая Манолова нажежи пристрастеностите в залата. Идеята бе депутатите да вземат една средномесечна заплата, приравнена с тази в публичния бранш, и да се лишат от парите за транспортни разноски, първа класа за самолетни билети и жп превоз, както и събаряне от служебните коли.

" Мисля, че е във опциите на всеки, който получава три средно-месечни заплати в публичния бранш, самичък да си заплати самолетните билети ", безапелационна бе Манолова.

Председателката на Народното събрание Ива Митева се съгласи с тезата, че заплатите би трябвало да се образуват по нов метод, само че без популизъм.

" Аз дадох за образец и оня ден, че заплати на основен секретар в Народно събрание, в Министерски съвет и други институции са по-високи от министър-председател, ръководител на Народно събрание. Това също е неприемливо - чиновници да имат заплати по-високи от органа, който ти ръководи. Вчера в комисията споделих, че съм подготвена да си разглася фиша като ръководител на Народното събрание в 45-тия парламент, с цел да се види, че аз, като шеф на дирекция, съм получавала по-високо заплащане, в сравнение с ръководител на Народното събрание ", изясни Митева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР