Заплатите на хората, които са на първа линия в борбата

...
Заплатите на хората, които са на първа линия в борбата
Коментари Харесай

30 на сто върху парите на хората на първа линия

Заплатите на хората, които са на първа линия в битката с пандемията от ковид, да бъдат нарастване с 30% през идната година. Това одобри на първо четене Народното събрание (НС) през днешния ден по време на разглеждане на Закона за държавния бюджет за 2021 година Текстовете бяха подкрепени с 98 гласа „ за ” и 6 „ срещу ”.

От Движение за права и свободи още веднъж показаха, че бюджетът ще постави завършек на финансовата непоклатимост на страната.

Според Движението минус е неналичието на политики в дълготраен проект. По думите на депутата от Движение за права и свободи Адлен Шефкет би трябвало да има промени в данъчната политика, с цел да има повече доходи в бюджета. „ Липсват ограничения за възобновяване на стопанската система и ограничения в поддръжка на бизнеса – стимулирането на вложенията би трябвало да е приоритет ”, счита Сергей Кичиков от Движение за права и свободи.

Предвижда се приходите през 2021 година да доближат 47.6 милиарда лева, а през идващите години да продължат да порастват. Разходите ще са повече в размер от 52.5 милиарда лева Очаква се през 2020 година бюджетното салдо да бъде негативно в размер на 5.2% от Брутният вътрешен продукт, а идната година индикаторът да падне на 5 на 100.

По отношение на налозите се резервира мярката за понижено Данък добавена стойност за някои групи артикули като доставка на ресторантьорски и кетъринг услуги, общи туристически услуги, услуги по потребление на спортни съоржения, при доставка на книги, бебешки храни, пелени и други. Запазва се и целта за възстановяване събираемостта на налозите и понижаване сивата стопанска система.

Минималната работна заплата ще бъде 650 лева от 1 януари. Средствата за заплати на педагози ще бъдат удвоени, като за задачата се заделят 360 млн. лева 474 млн. лева ще отидат за нарастването на минималната пенсия на 300 лева, а надбавките от 50 лева до края на март 2021 година ще ни костват 318 млн. лева

Други 94 млн. лева ще покрият нарастването на оптималния размер на получаваните една или повече пенсии от 1 200 лева на 1 440 лева Осъвременяването на пенсиите през 2021 година ще коства 884.2 млн. лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР