Заплатите на чиновниците ще бъдат замразени и няма да бъдат

...
Заплатите на чиновниците ще бъдат замразени и няма да бъдат
Коментари Харесай

Неприятна новина за заплатите на чиновниците, увеличение няма да видят

Заплатите на служителите ще бъдат замразени и няма да бъдат увеличавани, най-малко до момента в който не бъде определено постоянно държавно управление. Това оферират от Министерството на финансите (МФ) с план за удължение действието на бюджета за 2022 година, който към този момент е импортиран в Народното събрание, пише  " Труд ".

До приемането на бюджет за 2023 година достигнатите размери на главните месечни заплати към 31 декември 2022 година в бюджетните организации не могат за бъдат намалявани или увеличавани в границите на заеманата служба като се изключи промени в размерите, избрани в нормативен акт, гласи текст от проектозакона на Министерството на финансите.

Същевременно от ведомството не оферират нов бюджет за 2023 година, а единствено удължение на остарелия, тъй като в новия бюджет би трябвало да залегнат политики на държавно управление с парламентарно болшинство.

Предложението на МФ е главните параметри от бюджета за актуалната година да работят до приемането на бюджет за 2023 година, само че не повече от три месеца. Идеята е този тримесечен период да стартира да тече от 1 януари 2023 година, само че в него да не се включва времето, през което няма държавно управление.

Това значи, че в случай че в този момент не бъде образувано държавно управление и Народното събрание се разпусне за провеждането на нови избори, размерите на минималната заплата, възнагражденията в администрацията, детските, компенсациите за безработица и всички останали обществени заплащания може да останат в настоящия си размер за по-дълго време от посочените три месеца.

Друга основна трансформира, препоръчана с удължаването на бюджета, е опцията данъчните облекчения за деца да се употребяват всеки месец, като един от родителите ще може да понижи налозите си с 50 лева за едно дете, 100 лева за две деца, 150 лева за три и повече деца и в допълнение със 100 лева за дете с увреждания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР