Заплащането на медиците у нас ще е по модели на

...
Заплащането на медиците у нас ще е по модели на
Коментари Харесай

Заплащането на медиците у нас ще е по модели на Франция и Германия

Заплащането на медиците у нас ще е по модели на Франция и Германия. Това стана ясно от изявление на здравния министър д-р Асен Меджидиев в ефира на. По думите му, съществена задача на здравното министерство е да се извърши остойностяване на труда на лекарите, медицинските сестри и санитарите.  

" В момента се работи по правенето на наредбата. По нея работят специалисти, финансисти. Взели сме модели на остойностяване на труда за медиците от Франция и Германия. Те ще получават колкото са изработили, само че при всички случаи заплащането ще е по-високо в сравнение с в този момент. Надявам се до 15-20 дни планът да бъде подготвен ”, сподели Меджидиев. 

Здравният министър сподели още, че грипната вълна в страната се чака в края на януари и прогнозата е тя да е по-тежка, тъй като имаме спад в имунитета поради COVID-19. Той обаче успокои, че здравната система е подготвена за тежка грипна вълна.

Д-р Асен Меджидиев напомни и признаците на грипа - хрема, изнемощялост, болки в ставите, висока температура. 

" Разполагаме с над 190 000 ваксини за грип. Още в петък те ще бъдат налични при общопрактикуващите лекари. Ваксинацията ще бъде безвъзмездна за хората над 65 години. Около 30% от популацията се имунизира ", добави той.  

По думите му се е създала антиваксърска кампания, която е повлияла и върху имунизационния календар на децата. " Има доста родители, които отхвърлят да имунизират децата си със общоприетите ваксини. Това е неприятно, тъй като виждаме, че по света стартират да излизат статистики за случаи на полиомелит ", сподели здравният министър. Той акцентира, че има съществуване на всевъзможен тип ваксини, нужни за имунизационния календар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР