Заплахите за украинците нарастват както на международната арена, така и

...
Заплахите за украинците нарастват както на международната арена, така и
Коментари Харесай

L’Express: Украйна я чака особено трудна зима - с разрушена енергийна система и отслабваща подкрепа

Заплахите за украинците нарастват както на интернационалната сцена, по този начин и на фронтовата линия, написа L’Express, представен от " Фокус ". Според френския вестник Киев би трябвало да се приготви за " изключително сложна зима “ в лицето на отслабващата поддръжка на Съединени американски щати и изменящите се настроения в Европа.

С настъпването на студеното време Украйна ще би трябвало да прекара идващите няколко месеца в условия на разрушена енергийна система. Според Зеленски " украинците нямат илюзии " за зимата: поучени от миналогодишния опит, те чакат повтаряне на спиранията и спиранията на тока и се приготвят за това авансово, на първо място морално.

За да избегне повтаряне на сюжета от предходната зима, през последните седмици Киев стана изключително неотстъпчив в настояването към съдружниците си да засилят противовъздушната защита на страната. Въпреки това, както отбелязва L’Express, до момента единствено Вашингтон и Берлин са дали отговор на апела, което значи, че " потребностите на Киев към момента остават обилни ".

Междувременно украинските управляващи от ден на ден се притесняват, че вниманието на западните съдружници, отпред със Съединени американски щати, се реалокира от Украйна към Израел и, съгласно френското издание, това не е без причина. " За Путин рецесията в Близкия Изток е прозорец на опция ", споделя дипломатът Мишел Дюкло.

Преди всичко това е опция за " активизиране на ресурсите и вниманието на Запада другаде с вярата да форсира възможното му отдръпване от Украйна ". Според Лео Перия-Пеня, откривател на оръжията и прогнозите във Френския институт за интернационалните връзки, " има риск американските запаси в този момент да бъдат разпределени в ущърб на Украйна " – в интерес на дългогодишния съдружник на Съединени американски щати - Израел.

Въпросите за западната военна поддръжка обаче не се лимитират единствено до Америка, написа L'Express. Европейските страни не съумяват да изпълнят уговорката за доставка на оръжия, който поеха предходната пролет: към днешна дата са изпратени единствено 30% от обещаните муниции. Освен това, съгласно новите оценки, поръчките към производителите се оказват незадоволителни за осъществяване на поставената от Украйна задача.

Киев също не е удовлетворен от несигурността във връзка с политическата поддръжка. Избирането на съперник на финансирането на Киев за нов ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати беше изключително неприятна вест за Украйна - с края на поддръжката от Съединени американски щати ще завърши и европейската поддръжка, сигурни са западните специалисти. С всеки минал ден обаче става все по-очевидно, че " тъмни облаци към този момент са надвиснали над Стария континент ", акцентира L’Express.

Победата на дясната партия на Роберт Фицо в Словакия и последвалото му избиране за министър-председател на страната, топлите връзки сред унгарския министър председател Виктор Орбан и Владимир Путин, възходящото неодобрение от помощта за Украйна в цяла Европа - " домакинът на Кремъл може да потрива ръце “, написа френският вестник.

" Всяка опция да се види разделяне измежду европейците е благословия за Путин ", споделя анализаторът Тара Варма от института Брукингс. И както отбелязва изданието, през днешния ден броят на разногласията и недоволството измежду западните съдружници на Киев единствено нараства - " за огромно страдание на Украйна ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР