Заплахата за бойкот надвисна над старта за Световната купа по

...
Заплахата за бойкот надвисна над старта за Световната купа по
Коментари Харесай

Готви се бойкот на старта за СК по биатлон в Тюмен


Заплахата за протест надвисна над старта за Световната купа по биатлон в Тюмен следващата година. Надпреварата би трябвало да постави завършек на сезона в атрактивния зимен спорт, само че поради проблемите с допинга в Русия редица тимове към този момент споделят желанията си да не вземат участие.

Първи бяха канадците, които са обезпокоени, че на тях ще им бъде отмъстено поради работата на канадския юрист Ричърд Макларън, чийто отчет докара до наказванията на съветските олимпийци. Нещо повече - Русия беше отстранена от присъединяване на игрите в Пьончан, а искащите да вземат участие би трябвало да се състезават под безпристрастен байрак.

В тима на Норвегия също намекнаха за протест, а американците към този момент приказват намерено за това най-малко до момента в който не бъдат възобновени правата на съветската антидопингова лаборатория. В общи линии терзанията на всички са свързани с опасенията, че в Русия може да им подменят допинг пробите, с цел да ги дискредитират в отговор на разкритията за използването на допинг в Русия.

Призьорът от олимпийски игри Нейтън Смит изясни аргументите за протеста на канадците.

" Знам какво си мислят всички - кои са тези канадци, че да подвигат подобен звук и да бойкотират стартове. Истината е, че ние сме дребна, само че горда биатлонна страна, в която нито един състезател не е бил хващан с допинг. Въпросът е кардинален и ще бойкотираме.

Решението е на състезателите, не на федерацията. На процедура ние вършим неприятно на себе си, само че пазиме чистотата на спорта. В Канада не е толкоз влиятелно да си състезател. За съпоставяне заплатата на един биатлонист е към 2500-3000 $, до момента в който преподавател взима 10 000 $. За нас са значими правилата ", споделя Смит в изявление.

Публикация, споделена от Nathan Smith (@smithndr) на
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР