Заплахата от глобален конфликт, предизвикан от руската инвазия в Украйна,

...
Заплахата от глобален конфликт, предизвикан от руската инвазия в Украйна,
Коментари Харесай

Папа Франциск: Дойде време човечеството да премахне войната, преди тя да е премахнала човечеството

Заплахата от световен спор, провокиран от съветската инвазия в Украйна, би трябвало да убеди всички, че е е пристигнало времето човечеството да отстрани войната, преди тя да отстрани човечеството, предава Ройтерс, цитирайки думите на Папа Франциск от през днешния ден.

" Повече от месец измина от нашествието в Украйна, от началото на тази жестока и безсмислена война, която, както всяка друга война, е проваляне за всички нас ", сподели той пред хиляди хора, събрали се на площад " Свети Петър " тази неделя. Войната в Украйна унищожава бъдещето на страната, сподели той, цитирайки статистика, съгласно която половината деца са избягали от страната. " Това е зверството на войната, нещо варварско и кощунствено ", добави той и прикани слушателите си да не считат войната за нещо неизбежно или нещо, към което би трябвало да привикнат. " Ако излезем от тази (война) непроменени, всички ние ще бъдем по някакъв метод отговорни. Изправено пред заплахата от самоизтребление, човечеството би трябвало да разбере, че е пристигнало времето да премахнем войната, да я отменим от човешката история, преди тя да е отменила човечеството от историята ", продължи светият отец.

Откакто Русия нахлу в съседката си на 24 февруари Франциск няколко пъти загатна опцията за нуклеарен спор. " Умолявам всички политици, които вземат участие в това да помислят, да поемат ангажимент и, виждайки мъченичеството на Украйна, да схванат, че всеки ден на военни дейности утежнява обстановката за всички ", сподели папата. Светият отец индиректно подлагаше на критика Москва от началото на наричаната от Русия " специфична военна интервенция " за демилитаризиране на Украйна. Той изрично осъди наричаната от него " неоправдана експанзия " и " жестокости ". Въпреки това Франциск употребява думата " Русия " единствено в молебствия, като да вземем за пример на особено международно събитие за мир предишния петък.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР