Заплахата от американски мита за вноса на европейски автомобили продължава

...
Заплахата от американски мита за вноса на европейски автомобили продължава
Коментари Харесай

Още има заплаха от американски мита за внос на европейски автомобили

Заплахата от американски мита за вноса на европейски коли продължава да витае, макар нежното помирение сред Европейски Съюз и Съединени американски щати в търговията. Това съобщи европейският комисар за търговията Сесилия Малмстрьом. " Няма да стане скоро, тъй като следствието от американска страна още не е завършило, само че може и да се случи ", съобщи тя по време на среща министрите на търговията от Европейски Съюз в Инсбрук.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подреди в края на май да се организира следствие за вноса на коли, с цел да се дефинира отражението му за американската национална сигурност - мотив, избран като неуместен от комерсиалните сътрудници на Вашингтон. Докладът би трябвало да бъде подготвен през февруари.

Тръмп заплаши през юни да наложи мита от 20% за коли от Европейския съюз.

" Ако се появят мита, ние сме подготвени ", предизвести Малмстрьом. Тя изясни, че Европейската комисия е подготвила лист с американски артикули, които да бъдат обложени с контрамита.

Европейският съюз още не е почнал даже предварителна работа по митническото съглашение за трансатлантическо комерсиално съглашение за промишлените артикули, което да предотврати митническа война със Съединени американски щати, съобщи Малмстрьом.

Тя означи, че има прогрес в полаганите сега старания за възстановяване на комерсиалните връзки със Съединени американски щати посредством съдействие по въпросите на регулацията, само че даде да се разбере, че вероятно съглашение за понижаване на вносните мита към момента е далечна вероятност./ Българска национална телевизия

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР