Запитан конкретно за доставката на танкове Леопард от Германия, която

...
Запитан конкретно за доставката на танкове Леопард от Германия, която
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Трябва да бъдат доставени танкове на Украйна frognews.bg

Запитан съответно за доставката на танкове " Леопард " от Германия, която към момента се колебае, той отговори:

" Няколко пъти споделих, че съгласно мен този вид оръжия би трябвало да бъдат доставени на украинската войска. Това обаче би трябвало да се реши от съответната страна членка и ние сме тук, с цел да го обсъдим ".

 

Министрите ще дискутират този въпрос и друга възможна военна помощ за Украйна с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба, само че не се чака съответно решение на въпроса, нито по 10-ти пакет наказания против Русия.

 

За да бъде избран Ислямският революционен гвардейски корпус като терористична организация, би трябвало да има правосъдно решение в някоя от страните членки, сподели Борел. Иран и смазването на митингите също ще бъде на дневен ред на съвещанието на външните министри:

 

" Не можем да кажем на някого " Смятам те за терорист, тъй като не те одобрявам ". Това би трябвало да стане, когато съдът на някоя от страните-членки направи правно изказване, т.е., издаде съответна неоправдателна присъда. След това можем да работим на европейско равнище ".

 

Борел изрази вяра, че ще бъде реализирано политическо съглашение да се провиснал още 500 млн. евро за Украйна по европейския механизъм за поддръжка на мира. Това е 7-ият транш от общо плануванаъа сума от 3.5 милиарда евро. Засега решението се блокира от Унгария. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР