Записването за Национална седмица на детската книга“ вече започна Едни

...
Записването за Национална седмица на детската книга“ вече започна Едни
Коментари Харесай

Безплатни творчески работилници за деца от 1 до 7 юни в НДК

Записването за „ Национална седмица на детската книга “ към този момент стартира

Едни от най-големите имена в българската литература, музиканти, актьори, художници и най-популярните лица от ефира на bTV стават част от второто издание на акцията „ Национална седмица на детската книга “. Инициативата, отдадена напълно на децата, които обичат да четат, само че и мечтаят да пишат, ще се организира от 1 до 7 юни в Литературен клуб „ Перото “ и зала 4 на Националния замък на културата. Кампанията се провежда от съдружие с нестопанска цел „ Книги за деца “ и в партньорство с Национален център на книгата – НДК. Основен медиен сътрудник на идеята е bTV Media Group.

В продължение на една седмица дребни гении в две възрастови групи – от 7 до 10 и от 11 до 14 години – ще имат опцията да вземат участие гратис в креативен работилници, в които ще развиват уменията си на писатели и художници, и ще се учат от менторите си по занимателен и занимателен метод. А на 7 юни, с изключение на игрите с актьорите от Столичния куклен спектакъл, ще бъдат оповестени премиите за „ Малък огромен публицист “ и „ Малък огромен художник “ в двете възрастови групи.

Как се написа сюжет? Какви са тайните на историческия разказ? Как се прави комикс? Какво е да си публицист? Как да създадеш свои лични хартиени герои? Как би трябвало да наподобява корицата на една книга? От 2 до 6 юни за дребните създатели са готови редица нови завършения и провокации, които обаче няма да посрещнат сами. На помощ идват техните ментори Светослав Иванов, Жени Марчева, Графа, Десислава Стоянова, Иван Раденков, Флорина Иванова, Станислава Цалова, Капка Кънева, Мария Донева, Жени Лечева, Виктория Бисерова, Диана Петрова и още доста други.

Интерактивно пътешестване до звездите чака децата на формалното разкриване на акцията на 1 юни, от 14:30 часа в Литературен клуб „ Перото “. С помощта на астрофизиците доктор Владимир Божилов и Тихомир Димитров, познати от рубриката на „ Преди обед “ „ В Космоса с Влади и Тишо “, малчуганите ще изстрелят свои послания в издигнати от самите тях мини ракети.

„ Основен фокус на акцията е вярната приложимост на българския език и неговото разнообразие “, споделят уредниците на „ Националната седмица на детската книга “. „ По този метод ще се спомага за развиването на детската литературна активност и ще се подкрепи публикуването и издаването на творбите на млади и надарени нови създатели. Това, от своя страна, ще способства за съхраняването на националната културна еднаквост, показана посредством детската литература. “

Партньори на идеята са bTV Media Group, „ Клуб Z “, „ Аз чета “, „ Детски книги “, „ H2H Communications “, „ Quin bite “ и Столичен куклен спектакъл.

Записвания и още информация – на уеб страницата на Националната седмица на детската книга: www.nsdk.bg .
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР