Запишете си някъде рецептата за тези усукани питки, защото се

...
Запишете си някъде рецептата за тези усукани питки, защото се
Коментари Харесай

Вкусни усукани сусамови хлебчета

Запишете си някъде рецептата за тези усукани питки, тъй като се обзалагаме, че ще желаете да ги опитате повече от един път

Необходими Продукти

● прясно мляко - 350 мл
● кисело мляко - 2 с.л.
● яйца - 2 бр.
● суха квас - 1 пакетче 7 г
● олио - 2 с.л.
● захар - 1 с.л.
● сол - 1 ч.л.
● брашно - към 900 г
● сусам

Начин на подготвяне

Затоплете прясното мляко, едвам ви трае пръста. В керамична купичка сипете към 100 мл прибавете захарта, маята и към 2 с.л. брашно.

Разбъркайте и оставете да се задейства. В друга купа счупете яйцата, прибавете киселото мляко с останалото прясно мляко и олиото.

Пресейте брашното, прибавете солта и замесете хубаво безпрепятствено тесто. Намажете с олио и оставете да втаса след което започнете оформянето.

Преди това си покрийте тавите с хартия за печене и намажете с олио. Първо направете дребни топки от тестото и всяка топка оформете на фитил.

Фитила свийте по средата и завийте на осмица като притиснете краищата да се съединят. Подредете осморките в тавите на разстояние, поръсете със сусам и още веднъж оставете да втасат.

Печете в загрята фурна на 170 градуса, може и на 180 зависи по какъв начин пече вашата печка. Направете тези вкусни хлебчета на вашето семейство или посетители, стават бързо и елементарно! Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР