Запазване на сегашните юридически трактовки за Крим и замразяване на

...
Запазване на сегашните юридически трактовки за Крим и замразяване на
Коментари Харесай

Украинската делегация след преговорите с Русия: Крим е Украйна

Запазване на сегашните юридически трактовки за Крим и заледяване на актуалното състояние за 15 години – за това са се договорили представителите на Украйна и Русия на договарянията в Истанбул за подписване на спокойно съглашение.

„ Преките двустранни договаряния по кримската проблематика и фиксирането на настоящето състояние за 15 години е революционно предложение. Защото това значи като най-малко връщане на тематиката за Крим в дневния ред на договарянията. Досега руснаците изрично отказваха това. Освен това, то разрешава да съхраним сегашните юридически трактовки за Крим, защото за нас Крим абсолютно е част от Украйна. Отказът от взаимна военна ескалация по кримския въпрос е ключът към прекратяването на войната. “ – съобщи лидерът на украинската делегация Михайло Подоляк, представен от Би Би Си.

Освен това за Украйна се плануват гаранции за сигурност, сходни на действието на член 5 от контракта на НАТО, само че с по-ясни задължения, измежду които са незабавни доставки на оръжие при положение, че Украйна бъде нападната.

Друг значителен миг е, че Украйна получава гаранции за влизане в единния пазар на Европейски Съюз като пълновръстен член и облекчение на процедурите за приемане в Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР