Запазва се тенденцията за по-малък брой новозаразени с коронавирус у

...
Запазва се тенденцията за по-малък брой новозаразени с коронавирус у
Коментари Харесай

Продължава спадът в новите случаи на COVID-19


Запазва се наклонността за по-малък брой новозаразени с ковид у нас. За миналото денонощие новите случаи са 142, което е с 9 души по-малко по отношение на вчерашната численост. Направените проби са 6844, демонстрират данните на единния информативен портал.

Смъртните случаи през последните 24 часа са пет. Така общият брой на умрелите пациенти, при които е открит ковид, към този момент е 532.

Остава висок броят на хората в болница и на тези в интензивни отделения. Към момента в лечебни заведения са настанени общо 766 пациенти с ковид, от тях 63 са в интензивни структури.

Броят на излекуваните през последното денонощие е по-висок от този на новозаразените – 156. Общо от началото на епидемията излекуваните са 10 087 от началото на пандемията. Потвърдените случаи са 14 962, дейните – 4343.

Най-много нови случаи за деня има в София - 23. На второ място е Добрич, с 22 случая, следват Варна – 12 случая, Благоевград, Пазарджик и Пловдив с по 11 случая. Във Враца, Габрово, Ловеч, Сливен и Търговище няма нито един открит нов случай.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР