Запасите от оръжия, които Великобритания би могла да прехвърли на

...
Запасите от оръжия, които Великобритания би могла да прехвърли на
Коментари Харесай

The Telegraph: Лондон привърши оръжията, които може да даде на Украйна

Запасите от оръжия, които Англия би могла да трансферира на Украйна, се изчерпиха. Това оповестява вестник Daily Telegraph, базирайки се на представител на командването на въоръжените сили на кралството.

" Ние дадохме на [Украйна] съвсем всичко, което можехме да си позволим. Танковете Challenger 2, които остават при нас, ще бъдат осъвременени до Challenger 3. Имаме потребност от тях за това. Колкото повече танкове раздаваме, толкоз по-малко имаме ", сподели източникът, който счита, че Киев надали може да разчита на нови доставки на английски танкове в допълнение към към този момент трансферираните по-рано 14 бронирани бойни машини.

" Ние ще продължим да търсим оръжия, които могат да бъдат трансферирани в Украйна, само че в този момент те се нуждаят от системи за противовъздушна защита и артилерийски снаряди, а ние изчерпахме и двете ", добави той.

Според източник на The Daily Telegraph Лондон не се отхвърля от уговорката си да даде 2,3 милиарда английски лири (2,8 милиарда долара) военна помощ на Украйна през тази година, само че „ това не значи прекачване на английски оръжия “. Той добави, че управлението на страната по-активно ще търси от други страни разширение на военната и финансова поддръжка, предоставяна на Киев.

Миналата седмица някогашният началник на английското министерство на защитата Бен Уолъс, който напусна поста си на 31 август, написа във вестникарска публикация, че е призовал премиера Риши Сунак да усили размера на военната помощ за Киев с 50%, оплаквайки се, че Германия изпревари Англия по този индикатор. И Уолъс, и настоящето управление на английското министерство на защитата настояват, че украинската контраатака напредва сполучливо, въпреки и постепенно, което изисква нови доставки на оръжие.

Обемът на английската военна помощ, трансферирана на Украйна през 2022 година, възлиза на към £2,3 милиарда Лондон се ангажира да отдели най-малко същата сума за поддръжка на Киев тази година.

Британските управляващи, по-специално, доставиха на Украйна ракети с огромен обхват Storm Shadow, танкове Challenger 2, самоходни гаубици AS90 и реактивни системи за залпов изстрел M270.

Руското посолство във Англия неведнъж е заявявало, че доставката на от ден на ден нови типове оръжия за управляващите в Киев демонстрира откритото присъединяване на Англия в спора в Украйна, напомня ТАСС.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР