Западните военни сили свършват с муниции, за да дадат на

...
Западните военни сили свършват с муниции, за да дадат на
Коментари Харесай

Война в Украйна: Западните съюзници казват, че им свършват боеприпасите

Западните военни сили свършват с боеприпаси, с цел да дадат на Украйна да се отбрани против пълномащабната инвазия на Русия, Обединеното кралство и НАТО предизвестиха.

Адмирал Роб Бауер, най-високопоставеният боен чиновник на НАТО, сподели на Форума за сигурност във Варшава, че „ дъното на цевта към този момент се вижда “.

Той сподели, че държавните управления и производителите на защита в този момент би трябвало да „ усилят производството с доста по-бързо движение “.

Украйна изстрелва хиляди снаряди всеки ден и множеството в този момент идват от НАТО.

Адмиралът, който ръководи Военния комитет на НАТО, сподели, че десетилетия на незадоволително вложение значи, че НАТО страните започнаха да доставят на Украйна оръжие, като складовете им за муниции към този момент бяха на половина цялостни или даже по-празни.

" Нуждаем се от огромни размери. Икономиката тъкмо в точния момент, тъкмо задоволително, която изградихме дружно за 30 години в нашите демократични стопански системи, е добра за доста неща - само че не и въоръжените сили, когато има продължаваща война. "

Министърът на защитата на Обединеното кралство Джеймс Хийпи сподели на форума, че западните военни ресурси " наподобяват малко нищожни “ и прикани съдружниците от НАТО да изразходват 2% от националното си благосъстояние за защита, както се бяха заели да създадат.

" Ако не е моментът - когато има война в Европа - да се харчат 2% за защита, тогава по кое време е? " попита той.

Той също сподели, че моделът " тъкмо в точния момент " " несъмнено не работи, когато би трябвало да сте подготвени за борбата на следващия ден ".

" Не можем да спрем единствено тъй като запасите ни наподобяват малко нищожни ", сподели господин Heappey. " Трябва да държим Украйна в борбата довечера и на следващия ден, и вдругиден, и вдругиден. И в случай че спрем, това не значи, че Путин автоматизирано стопира. "

И това означаваше, сподели той, „ да продължим да даваме, ден след ден, и да възвръщаме личните си ресурси “.

" Слонът в стаята е, че не всички в алианса към момента харчат 2% от своя Брутният вътрешен продукт за защита. Това би трябвало да е долната граница на нашите разноски за защита, а не таванът. "

Той добави: „ Когато става дума за алианса, Съединени американски щати от ден на ден гледат на изток и на запад и мисля, че с право нашите сътрудници в Конгреса би трябвало да видят, че европейските сили харчат техните 2% за заслужено обезпечаване на ресурсите на НАТО. "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР