Западните страни ще трябва достоверно да заплашват с вторични санкции

...
Западните страни ще трябва достоверно да заплашват с вторични санкции
Коментари Харесай

Шпигел: Западът ще трябва да прибегне до заплахи, за да проработят санкциите срещу Русия

Западните страни ще би трябвало правдиво да заплашват с вторични наказания тези страни, които желаят да оказват помощ на Русия да заобиколи рестриктивните мерки, с цел да могат тези ограничения да обиден съветската стопанска система. Това написа немското издание Spiegel ( " Шпигел " ).

Според данните, дадени в публикацията, забележителна част от съветския нефт се доставя с танкери: от 10 милиона барела, които Русия създава всекидневно, от 4,5 до 6,5 милиона барела се товарят на танкери. В същото време този тип превоз разрешава доставка на гориво на нови клиенти „ съвсем за една нощ “.

За няколко седмици Русия усили доставките за Индия седемнадесет пъти, осигурявайки на страната отстъпка от към 30%. В същото време протестът на съветското гориво от редица страни може да сътвори „ усещане за липса на нефт “ на международния пазар и да докара до още по-голямо повишаване на цените.

Ръководителят на Руския институт в Кралския лицей в Лондон Аднан Ватансевер счита, че съветският бюджет може да не бъде обиден от наказания, в случай че повишаването на петрола е по-високо от отстъпките, които Москва би трябвало да даде.

Според него, с цел да имат рестриктивните ограничения стремежи резултат, е належащо пазаруването на съветски нефт да стане рисково за други страни, даже и те да решат да не се причислят към глобите.

„ Западът би трябвало правдиво да заплаши да вкара вторични наказания против участници, които ще разрешат на Русия да заобиколи ембаргото. Говорим за задгранични купувачи, доста от които не се интересуват от загуба на достъп до западните пазари, както и за снабдители на услуги, на които Русия разчита да застрахова танкерите си “, сподели той и добави, че тази опасност би била най-ефективна, в случай че идва от Вашингтон, чийто финансов бранш има " доста дълга ръка ".

По-рано Financial Times ( " Файненшъл таймс " ) писа, че съветската стопанска система може да устои на удара от новите ограничаващи ограничения, които европейските страни възнамеряват да вкарат, в случай че страната може да пренасочи износа на нефт към Азия даже на цена от половината от цената на сорта Брент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР