Западните партньори съдействат за укрепването на противовъздушната отбрана на Украйна

...
Западните партньори съдействат за укрепването на противовъздушната отбрана на Украйна
Коментари Харесай

Украйна разполага на бойни позиции нови системи земя-въздух NASAMS

Западните сътрудници спомагат за укрепването на противовъздушната защита на Украйна в навечерието на зимата. Новите системи за противовъздушна защита NASAMS, които значат National Advanced Surface-to-Air Missile System (Национална усъвършенствана ракетна система " земя-въздух " ), са ситуирани на бойни позиции, както разгласи украинският президент Володимир Зеленски, представен от Агенция Франс Прес.

NASAMS е система със междинен обхват на деяние, създадена от американската компания Raytheon и норвежката корпорация Kongsberg.

Президентът осведоми за въвеждането на новите системи на въоръжение след провеждането на всекидневен брифинг, на който бяха наранени тематики като доставките на муниции и съоръжение и обстановката на фронтовата линия.

Зеленски получи и разследваща информация по отношение на обстановката на краткотрайно окупираната от съветските сили украинска територия, в Черноморския район и в страните от Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС), която включва Русия, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР