Западните наемници, доброволци и просто търсачи на силни усещания продължават

...
Западните наемници, доброволци и просто търсачи на силни усещания продължават
Коментари Харесай

“Такова до сега не е било”. С какво се сблъскаха чуждестранните наемници в Донбас

Западните наемници, доброволци и просто търсачи на мощни чувства не престават да търпят тежки загуби в Украйна. Руското министерство на защитата съвсем всекидневно рапортува за унищожаването на чужденци. Сред тях има доста много опитни бойци. За това кой пристигна да води война в Донбас - в материала " Напразна крах ".

Онзи ден стана известно за неутрализирането на две диверсионно-разузнавателни групи в посока Лисичанск от " Грузинския народен легион ". Бойците от това доброволческо формирование, основано през 2014 година, се бият на страната на Украйна от осем години.

Сред починалите е един от водачите на " Грузинския легион " Теймураз Хизанишвили, който персонално се появи на видео с изтезания на съветски пандизчии. Според оценките на военните към няколкостотин доброволци от НАТО и някогашните страни от Оперативно-наблюдателно дело към момента могат да държат защитата в града. Освен грузинци това са поляци, британци и арменци. И колкото по-силно се свива обкръжението, толкоз по-малко въодушевени са „ гостите “.

" Обиколих цялата страна, видях доста неща и мога да кажа, че нищо положително не ги чака украинците ", призна американският наемник в обществените мрежи. “Хората получават рани и гинат на вятъра - просто срамотия. Ние влязохме в двучасов пердах - това, което се случва измежду украинските специфични сили, не може да се побере в мозъка. Няма връзка сред подразделенията. Все ни приказват за огнева поддръжка, само че самите те стрелят три пъти от минохвъргачка - и това е. Украинците са смели момчета, би трябвало да им отдадем дължимото. Но за останалото....”, добави той.

Небрежно отношение “

По данни на съветското министерство на защитата от началото на военната специфична интервенция на територията на Украйна са влезнали към седем хиляди „ бойци на шанса “ както с военен опит, по този начин и без него. От тях умират 1956, отпътуват си 1779, остават на работа 3221. Географията на идващите е необятна: 4866 са европейци, 1267 са от Северна и Южна Америка, 671 са от Азия, 147 са от Африка и пет са от Австралия. Припомняме, че през март президентът Владимир Зеленски разгласи основаването на „ задграничен легион “ и премахването на визите за доброволци.

Повечето наемници са от Полша, Канада, Съединени американски щати, Румъния и Англия. Тези страни оказват на Киев оптималната морална и материална поддръжка. Вярно, добре подготвени експерти, минали през горещи точки в Близкия изток, единомислещо повтарят: „ Още не сме се сблъсквали с такова нещо “.

„ Каквото и да приказват за руснаците, те имат професионална войска и доста съвременни оръжия “, изяснява английският наемник Мат Робинсън, чиито думи са представени от “Телеграф”. “На място ни дават вехтории. Корупцията процъфтява във ВСУ. Изчезват даже най-елементарните съоръжение и техника.Често има оръжия, само че няма муниции. Няма бронежилетки и аптечки. Отношението на украинските командири е оптимално повърхностно.”.

Някои чужденци не вземат оръжие, като се занимават с медицина, доставки, логистика и образование. Останалите са хвърлени в пъкъла. „ Войниците на ориста “ се биеха край Северодонецк, Волноваха, Попасна, Мариупол. В “Азовстал” бяха пленени британците Шон Пинър и Ейдън Аслин, както и мароканецът Саадун Брахим. Съдът на ДНР ги осъди на гибел.

Артилерията взема решение

Подобна тежка присъда ще послужи като най-хубавата антиреклама на " военния туризъм ". Освен това наемниците във военна зона не са обект на наредбите на Женевската спогодба за отнасяне на пленниците.

Може би това ще изплаши единаците. Друго нещо са опитните екипи. Например американските ЧВК “Академи”, “Дин Корп” и “Кубик”. Министерството на защитата на Русия заяви, че тези организации приготвят доброволци за изпращане в Украйна, а техните военни инструктори вземат участие директно във военните дейности.

“Академи” е някогашният “Блекуотър”. Преди 10 години беше осъществено ребрандиране. Причината са всеобщите нарушавания на разпоредбите на войната от страна на бойците: те неведнъж откриваха огън по цивилното население, обстрелваха жилищни региони и малтретираха пленници. Освен това те бяха забъркани в скандал с контрабанда на оръжие. Компанията разполага със личен хеликоптерен парк, богат боеприпас от оръжия, в това число тежки, бронирани транспортни средства. Едва ли са докарали техника в Украйна, само че даже като лека пехота такива наемници са сериозна мощ.

“Дин Корп” е най-старата ЧВК, учредена през 1946 година Те изпитват ракетни технологии за Пентагона, инсталират системи за сигурност в американските посолства и обезпечават въздушно прикритие на американските сили за сигурност. От 2010 година компанията образова офицери от разузнаването зад вражеските линии, бойкот, пукотевица със снайпер и подривна активност. Задачата е да се сътвори безпорядък на линиите за доставки, да се вършат засади на конвои, да се оборудват тайници с оръжия и експлозиви. Тяхното главно „ виса-ви “ са съветските специфични елементи, които прочистват горите по пътя на военните колони.

Малката ЧВК “Кубик” рядко попада в международните медии. Известно е, че преди нападението против Южна Осетия през август 2008 година нейни представители са обучавали грузински бойци.

" Западните частни търговци и ветерани знаят по какъв начин да се бият, това е факт”, споделя съветски шпионин, воювал край Изюм. “Те стрелят тъкмо, употребяват интензивно гранати, маневрират грамотно. Те са положителни снайперисти и сапьори. Но тук са доста малко. А и ние имаме в пъти повече артилерия, която взема решение всичко в този спор. Няма значение какво е вашето самостоятелно образование, съоръжение и мотивация. Всеки е безсилен против летящия снаряд”, добавя той.

По данни на Министерството на защитата повече от половината задгранични наемници са починали или са напуснали страната. Малко повече от три хиляди " бойци на ориста " към момента се бият за Украйна.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР