Западните Балкани са част от Запада. Това заяви вицепрезидентът на

...
Западните Балкани са част от Запада. Това заяви вицепрезидентът на
Коментари Харесай

Западните Балкани са част от Запада, категоричен вицепрезидентът на САЩ

Западните Балкани са част от Запада. Това съобщи вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс по време на посещаване в Черна гора, осведоми АП.

Коментарът на Пенс е на фона на мощния напън, който Русия оказва за поддържане на въздействието си във към момента напрегнатият европейски район.

 Ние сме с вас, разгласи Пенс в Прибалтика
Ние сме с вас, разгласи Пенс в Прибалтика

Съединени американски щати ще отговорят на всеки опит за потребление на мощ

Малката Черна гора, която се причисли към НАТО по-рано тази година, макар че Москва стачкува, е третата спирка на Пенс от европейския му тур, който включи страни, заплашвани от съветско въздействие. Вицепрезидентът посети Прибалтика и Грузия.

Ние в действителност имаме вяра, че бъдещето на Западните Балкани е обвързвано със Запада, сподели той и акцентира, че чакат удостоверение на уговорката на Съединени американски щати за създаване на връзки и усилване на връзките сред европейските страни, Западните Балкани и Съединени американски щати.

 Тръмп скоро подписва глобите против Русия Обновена
Тръмп скоро подписва глобите против Русия

Това съобщи вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс в Грузия

" Нося поздрави от президента Доналд Тръмп, който ме изпрати тук като забележим симптом на съюза, на който се радваме в НАТО ", добави Пенс.

Той приветства напъните на Черна гора да се бори с съветския напън.

" Вашият кураж, изключително пред лицето на съветския напън, въодушевява света и аз ви приветствам за това ", сподели той на вечеря с черногорския президент Филип Вуянович.

Вицепрезидентът разказа участието на Черна гора в НАТО като " историческо достижение " на балканската страна. Според него присъединението е " знак за силата на дребната страна 10 години след независимостта й ".

Пенс е най-високопоставеният американски представител, който посещава дребната страна за последните 100 години.

Черна гора е с население 620 000 души. Армията е от 2000 бойци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР