Западните Балкани принадлежат на Европейския съюз (ЕС). Това е печеливша

...
Западните Балкани принадлежат на Европейския съюз (ЕС). Това е печеливша
Коментари Харесай

Мецола: Западните Балкани принадлежат на ЕС

Западните Балкани принадлежат на Европейския съюз (ЕС). Това е печеливша формула както за Европейски Съюз, по този начин и за района. Пътят към участие в Европейски Съюз е мощен инструмент за промени, за промени, които подсигуряват народна власт, сигурност и разцвет. Това написа в Twitter ръководителят на Европейския парламент (ЕП) Роберта Мецола.

„ Чухме ви мощно и ясно. Това лишава прекалено много време, само че нещата към момента вървят напред. Светът се трансформира и Европейски Съюз се трансформира с него. Сред последните достижения е утвърждението на статута на претендент за БиХ и жителите на Косово към този момент няма да би трябвало да кандидатства за визи за пътешестване до Шенгенското пространство, само че също по този начин Западните Балкани би трябвало да продължат да се придържат към критериите за присъединение и да подхващат решителни стъпки към решение на отворени двустранни въпроси. Сътрудничеството сред страните от Западните Балкани е основно, взаимно свързване посредством инфраструктура, технологии, цифровизация, всичко това ще сътвори повече сигурност “, сподели още Мецола.

Тя добави, че вероятността за участие в Европейски Съюз служи като мощен тласък за прогрес в промените, които са основни за възстановяване на ръководството, върховенството на закона и поощряване на свободата на медиите.

„ По пътя към европейската интеграция и промени, позволете ми да ви кажа, че Европейският парламент стои зад тези, които желаят да се причислят към нашия огромен европейски план за мир и разцвет “, добави Мецола.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР