Западната част на моста Моранди е опасна, сочи заключението на

...
Западната част на моста Моранди е опасна, сочи заключението на
Коментари Харесай

Експерти предупредиха, че част от рухналия мост Моранди е опасна

Западната част на моста Моранди е рискова, сочи заключението на техническите специалисти, на които основният прокурор на Генуа Франческо Коци беше упълномощил да изследва моста.
Засега прокуратурата не е почнала наказателно гонене против нито едно физическо лице, посочи Коци, представен от организация АНСА.
Концесионерът на рухналия мост Генуа може да построи нов за 8 месеца Строителите дават обещание новото оборудване да бъде построено според най-модерните технологии
Мостът Моранди, който беше част от автомагистрала, свързваща източната и западната част на Генуа, рухна на 14 август по време на гръмотевична стихия, като в следствие над 30 коли и камиони се разрушиха, падайки от 45 метра височина. Загинаха 43 души.

Снимка: EPA

В понеделник пожарникари изцяло затвориха достъпа до региона към моста и преустановиха съпровождането на евакуирани жители до домовете им в непосредствена непосредственост, с цел да си вземат нужни движимости, тъй като от моста се чуваха подозрителни шумове.

Вещите лица, на които министерството на инфраструктурата и превоза разпореди експертизата, предложиха мостът бързо да бъде опустошен или укрепен. Ръководителят на локалната власт в провинция Генуа прикани останките от опустошения мост да бъдат срутени " колкото се може по-бързо ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Правителството в Рим дава общо към 33,5 млн. евро за очистване на следствията от рухването на моста Моранди, наложило евакуирането на над 600 души.

Снимка: EPA
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР