Западна Европа вече не е столица на континента за свръх

...
Западна Европа вече не е столица на континента за свръх
Коментари Харесай

Източна Европа е столица на излишните смъртни случаи от липса на ваксинация

Западна Европа към този момент не е столица на континента за свръх смъртни случаи , демонстрират формалните данни, като източноевропейските страни в този момент поемат тази тога , написа " Дейли Мейл ".

Докато страни като Обединеното кралство, Испания, Италия и Белгия поеха тежестта на смъртните случаи при започване на пандемията , рецесията постепенно се измести на изток към народи като Полша, България и Чехия .

Основен разбор на Службата за национална статистика преглежда несъразмерните смъртни случаи - броят на смъртните случаи от всички аргументи над междинното за пет години - на континента от началото на Covid доникъде на 2021 година

Той откри, че съвсем всяко кътче на Европа е претърпяло доста над междинното повече смъртни случаи в даден миг , или заради самия ковид, или заради страничните резултати от блокирането.

Има няколко изключения , а точно скандинавските народи, които поддържат ниски равнища на случаи и свръх смъртни случаи, като се изключи отказалата блокиране Швеция .

В Обединеното кралство 120 000 души повече от нормалното са умряли до момента по време на пандемията със забележителен скок в смъртните случаи отвън Covid в домовете на хората. Експертите го назовават ​​ " тиха рецесия ".

Интерактивната карта на ONS демонстрира, че трендовете в свръх смъртни случаи следват същата траектория като вълните на Covid . Страните от Западна Европа бяха най-силно наранени от свръх смъртни случаи при започване на пандемията заради непосредствената им непосредственост до Италия, първичния епицентър на континента.

Но има смяна през първата половина на 2021 година, откакто членовете на Европейски Съюз се запасиха с доставки на ваксини и понижиха смъртността от Covid.

Не е съвпадане, че източноевропейските народи - където имунизирането остава ниско - съставляват седем от 10-те страни с най-висока свръх смъртност до юни тази година .

До седмицата, приключваща на 18 юни, Полша имаше най-високите равнища на свръх смъртност с 23 % повече от междинното за пет години, следвана от България (21 % ) и Чехия (20 процента).

Следващите пет са Словакия (17 процента) и Румъния (14 процента), следвани от Словения и Унгария (и двете по 10 процента).

За разлика от тях, най-високо в Западна Европа е Англия (7 % ), Испания (6,5 процента), Шотландия (5 процента) и Уелс (4 процента). Коефициентът за Обединеното кралство като цяло бе с 6,7% над междинния през юни.

До средата на лятото на 2021 година осем страни в Европа имаха над междинната смъртност - Дания, Кипър, Финландия, Исландия, Малта, Норвегия, Люксембург и Швеция. Норвегия е била най-ниската - минус 12 %.

Източноевропейските страни изостават доста от западните , когато става въпрос за имунизации , което способства за смъртните случаи от Covid и затова за несъразмерна смъртност .

Само 25 на 100 от българите са изцяло имунизирани против Covid, демонстрират цифрите, спрямо към 65 % във Англия, Франция и Германия .

Румъния се оправя малко по-добре с малко над 35 на 100 от популацията, което е имунизирано , до момента в който Словакия е набило повече от 40 %. Усвояването е над 50 % в Полша и Чешката република.

ONS откри, че в Обединеното кралство някои локални управляващи са имали до три пъти броя на смъртните случаи от всички аргументи в съпоставяне със междинния за няколко седмици.

Междувременно ONS откри, че съвсем всички страни са имали по-висока свръхсмъртност през 2020 година, в сравнение с през 2021 година, като се изключи Португалия, Естония и Унгария.

Това е по този начин, тъй като по-малко хора умират от Covid на континента в този момент, с помощта на високи равнища на имунизация и естествената отбрана от предходни талази.

Въпреки това, през последните седмици имаше нова вълна от инфекции с Covid на континента , която върна нациите към драконовски ограничавания и може да докара до увеличение на броя на смъртните случаи .

Италия обмисля блокиране на неимунизираните , стана ясно през вчерашния ден, което ще я направи втората страна, която постанова .

И да вървят на работа и да пътуват с публичен превоз на фона на това, което Ангела Меркел назовава " трагични " равнища на зараза.

Холандия вкара полицейски час от 19:00 часа за заведения и заведения за хранене на фона на увеличаващите се случаи там.

От на следващия ден в Ирландия всички заведения за хранене, нощни клубове и пъбове, ще бъдат принудени да затворят в среднощ , потреблението на Covid паспорти ще бъде разширено и хората ще бъдат посъветвани да работят от у дома , където е допустимо.
 СЗО: Европа отбелязва най-голяма Коронавирус заболеваемост и смъртност в света
СЗО: Европа отбелязва най-голяма Коронавирус заболеваемост и смъртност в света

Редица фактори като релативно ниските равнища на имунизация в някои страни от Източна Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР