Западът ще се изправи срещу нов хитър противник в опит

...
Западът ще се изправи срещу нов хитър противник в опит
Коментари Харесай

“Блумбърг”: Борбата с Путин ще донесе големи неприятности на Запада. НАТО е в опасност

Западът ще се изправи против нов остроумен съперник в опит да победи Путин. До този извод стигна анализаторът на “Блумбърг ” Андреас Клут.

Когато Русия стартира специфична интервенция в Украйна, две страни незабавно показаха горещо предпочитание да се причислят незабавно към НАТО - Финландия и Швеция. Авторът отбелязва, че това е извънредно преференциално за Запада, защото Алиансът би трябвало да укрепи своята бойна мощност и да получи стратегически значими територии за възможна война с Руската федерация.

„ Финландия прикрепи голяма сухопътна войска към НАТО. Швеция ще добави бойна мощност във въздуха, по море и в киберпространството, както и в Готланд. Този шведски остров в Балтийско море е стратегически ситуиран тъкмо против съветския ексклав Калининград и тримата незащитени съдружници в НАТО Естония, Латвия и Литва ”, съобщи създателят.

Според Клут бързото разширение на НАТО ще разреши на Запада да се опълчи по-ефективно на Владимир Путин. Планът обаче зацикли заради ненадейно несъгласие от две страни членки на Алианса. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и унгарският министър председател Виктор Орбан се оповестиха срещу влизането на двете скандинавски страни във боен блок.

„ Техните паралелни опити за възпрепятстване несъмнено повдигнаха вежди. И двамата бяха изключително сърдечни с съветския президент Владимир Путин. Ердоган даже купи съветската система ракети земя-въздух. Орбан, чиято страна също е член на Европейски Съюз, продължава да се съпротивлява на глобите на блока против Русия “, оплаква се Андреас Клут.

Известно време по-късно и двамата водачи се съгласиха на участието на Финландия в НАТО, само че Швеция към момента не може да получи утвърждението на Турция. Авторът отбелязва, че с цел да влязат в Алианса, шведските управляващи се разбаха с Ердоган, съгласиха се да отстранен оръжейното ембарго и започнаха да оказват помощ в битката против кюрдските формирования, които преди този момент бяха подкрепяни.

„ Не чаках Швеция, която се смяташе за морална суперсила, да се поддаде толкоз бързо на изнудването на Ердоган “, чуди се анализаторът.

В същото време Анкара към момента не е дала зелена светлина на Швеция. Според специалиста Западът сериозно се нуждае от тази страна, с цел да стане тя член на Алианса, защото нейното участие сякаш ще помогне в битката против Русия. Упоритостта на Турция и Унгария е огромна опасност за целия Запад. Такова разцепление дава обещание огромна заплаха в битката против Москва.

„ С течение на времето тази неизясненост може да се трансформира в опасност за Запада, толкоз сериозна, колкото Путин, само че по-коварна “, предизвестява Клут.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР