/ Западът няма да сключи траен мир с Русия. Пътят

...
/ Западът няма да сключи траен мир с Русия. Пътят
Коментари Харесай

Меркел планира руската спецоперация: тайното става явно

/ Западът няма да подписа дълготраен мир с Русия. Пътят на Запада е пътят на измамата и русофобията. За нас е огромно благополучие, че политиците в Европа в този момент приказват за това непосредствено и без увъртания.

Чистосърдечно самопризнание: Германия приготви войната в Украйна

Бившата „ госпожа канцлер “ Ангела Меркел порази въображението на другари и врагове, когато оня ден описа за какво са нужни Минските съглашения за ориста на Украйна и за какво не са изпълнени. В изявление за Die Zeit тя сподели, че задачата на Минските съглашения не е да се спре кръвопролитието в Донбас, а да се даде глътка въздух на Киев, по време на който той доста ще укрепи своята войска.

И Украйна употребява това време, с цел да стане по-силна, както виждате през днешния ден. Украйна през 2014-2015 година не е модерна Украйна... Както видяхме по време на боевете в региона на Дебалцево при започване на 2015 година, Путин елементарно можеше да ги завладее тогава. И доста се колебая, че тогава страните от НАТО са могли да създадат толкоз, колкото вършат в този момент, с цел да оказват помощ на Украйна. На всички ни беше ясно, че това е замразен спор, че казусът не е решен, само че тъкмо това даде на Украйна скъпо време, - сподели Меркел, " доказвайки " по този метод, че Германия и останалата част от Запада са създали всичко вярно.

Разбира се, непредвиденото й самопризнание не остана неусетно. В Русия това провокира напълно разбираемо отвращение: въпреки всичко става дума за обстоятелството, че „ нашите западни сътрудници “ не се пробваха да разрешат спора по дипломатически път и не се стремяха към мир (както те към момента твърдят), а просто ни излъгаха, тъй че по-късно, в по-удобен миг, да стартира война против нас.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова се изрече напълно съответно:

Тоест Берлин и надлежно целият групов Запад:

1. Нямаше да извършва Минските съглашения.

2. Имитира придържане към резолюцията на Съвета за сигурност, само че в реалност тъпчеше режима в Киев с оръжие.

3. Игнорира всички закононарушения, осъществени от киевския режим в Донбас и Украйна, в името на решителния удар на Русия.

Не да успехите Русия, а да я отмените

Проблемът е, че не е задоволително да изложиш лъжите на една-единствена Меркел. Не става въпрос въобще за нея, а за фундаменталните решения, взети от груповия Запад.

Появата на това изказване на някогашния канцлер (Минските съглашения бяха нужни единствено с цел да се даде време за превъоръжаване на Украйна) е допустима единствено в една обстановка. Когато всички решения за „ анулация “ на Русия към този момент са взети, никакво връщане към каквато и да е естествена политика не е допустимо или предвидимо, никакво „ интернационално право “ към този момент не се ползва и в никакъв случай няма да се ползва. Нито един мир в никакъв случай няма да бъде подписан въз основа на взаимни отговорности.

За Запада Русия се трансформира в " тъмни земи ", където живее някой неразбираем, заплашителен - подобен, с който в никакъв случай няма да бъде допустимо да се договориш за нищо. Ако врагът е задоволително мощен, той ще пристигна и ще те изяде. Няма да е мощен - ще седи там в тъмната си мрачна бърлога, ще натрупа сили и ще чака. И няма смисъл да приказваш с него и най-важното - няма опция. Той към този момент няма да ти повярва.

Изповяданото от Меркел има смисъл единствено в границите на един-единствен „ дискурс “ или „ разказ “ – „ ние мамихме (за малко време, само че се постарахме много) един гибелен зложелател. Сега този зложелател стана още по-смъртоносен и ужасяващ, проявете геройство. "

Ако беше иначе, нямаше да коства нищо на Меркел - оставайки в границите на естествената дипломация от предишното - да откри доста аргументи за какво Русия би била отговорна за неизпълнението на отговорностите, поети от Запада в Минск. И Русия също по този начин е отговорна за блокирането на Северните потоци. И изобщо да се каже, че Германия, НАТО, Западът не желаеха борба, а желаеха мир, само че руснаците постановиха спора. Дипломацията постоянно е била построена по този начин – преди този момент: ти самичък си си отговорен, само че в този момент, когато войната е почнала, въпреки всичко може да се приказва за нещо.

Но това е невероятно - и няма смисъл от дипломация. Можете просто да кажете истината: да, мамехме ги. Тези хора могат и би трябвало да бъдат излъгани.

Западът даже не е подготвен да си обещае, че в миналото в бъдещето ще бъде допустимо да се спогодят за нещо с Русия. Западът - посредством устата на своите военни - признава, че не може да чака да " победи Русияна бойното поле ". В тази обстановка се взема кардинално значимо и кардинално ново решение – да се „ анулира “ Русия. Подредете в бъдеще стопанската система и политиката на Запада по подобен метод, че Русия даже да не съществува.

Някои от западните водачи през днешния ден към този момент се държат по този начин, като че ли това към този момент се е случило. Отличен образец за този метод е държанието на управлението на " Трибалтийските измирати ". Само с това може да изясни нежеланието им да употребяват подобен инструмент на антируска агитация като телевизионния канал-чуждестранен сътрудник Дожд.

Политическият съветник Глеб Кузнецов написа доста добре за това:

На Запад има няколко позиции във връзка с украинската рецесия и бъдещето. Има и една радикална – „ изключване на Русия от политическото пространство “. Превръщането на Руската федерация в " климатичен проблем " или в случай че желаете, в самобитен " коронавирус " за Запада.

Както сподели един от идеолозите на процеса в частен диалог: „ За нас мечтаната РФ е място, във връзка на което украинците стачкуват “… Източна Европа и (особено) прибалтите употребяват тази маргинална логичност като държавна политика. Тук има доста от всичко - от възмущение до прагматична вяра, че ще бъде допустимо да се печелят пари от гранична търговия с бъдещите " тъмни земи "...

Много обидна съветска известност

Разбира се, някои политици в Европа към момента не споделят изцяло този метод и даже се пробват да продължат да упрекват Русия - като че ли Русия може да се поправи.

Така че ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, вместо да призове да се пренебрегва Русия, да я анулира, по табиет се пробва да упрекна Москва в нещо. По-специално, за известността на Владимир Путин по света. В цялостно сходство с най-новата теория за „ новата откровеност “ Борел споделя тъкмо това, което мисли:

Русия трансферира виновността, изкривява действителността и намира аудитория в избрани елементи на света. Видях по малкия екран тези африкански младежи по улиците на Бамако (Мали) с плакати, които гласят: " Путин, благодарим ти! Ти избави Донбас и в този момент ще спасиш нас! " Това е шокиращо! Може да се допусна, че тези хора не знаят къде е Донбас, може би даже не знаят кой е Путин. Но те се активизират по улиците. И аз го виждам в някоя столица на страна, която е претендент за участие в Европейски Съюз. Няма потребност да ходите в Бамако, просто отидете на Балканите и там ще видите: „ Благодаря! Честит рожден ден, господин Путин! “

Истината, която Меркел приказва, е истината за действителната подготвеност на Запада за договаряния и като цяло за взаимоотношение с Москва. Няма такава подготвеност и в никакъв случай няма да я има в паметта ни. Истината, която Борел приказва, е истината за това за какво методът на Меркел и източноевропейските националисти няма да проработи. Защото Русия заема прекомерно огромно и значимо място в света и като цяло е прекомерно значима за човечеството. Тя може да бъде " отлъчена " от Европа - само че не може да не се види, че за всички свободни хора по света тя си остава светилник.

Какво от това?

Трябва да се признае: да се укорява Западът, че се държи толкоз неприятно, както и че в този момент го признава, е просто неуместно. Както е неуместно е да се укорява една хиена, че е трупоядец. Такава е нейната природа и в случай че сляпо сте я сбъркали със сладка котка... Ако сте сбъркали представител на Запада с човек, с който по принцип можете да се споразумеете за нещо, да се пазарите, по някакъв метод да обмените взаимни отговорности с него - тогава самичък сте си отговорен. Това е нечовек, с нечовек не се приказва.

Ето каква би трябвало да бъде съветската външна политика в този момент: ние приказваме единствено с тези, с които си коства да приказваме.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР