Западът не трябва да се опитва да нормализира отношенията с

...
Западът не трябва да се опитва да нормализира отношенията с
Коментари Харесай

Борис Джонсън срещу нормализирането на отношенията с Русия дори след инвазията в Украйна

Западът не би трябвало да се пробва да " възстановява връзките " с съветския президент Владимир Путин след нашествието му в Украйна, сподели в събота английският министър председател Борис Джонсън, който назова рецесията " повратна точка за света ".

„ Има някои по света... които споделят, че е по-добре да се примирим с тиранията... Смятам, че надълбоко бъркат “, сподели английският водач на пролетната конференция на Консервативната партия в Блякпул, Северозападна Англия. „ Да се опитаме да възстановяваме връзките с Путин по-късно, както направихме през 2014 година, би означавало да създадем още веднъж същата неточност и по тази причина Путин би трябвало да се провали. " Това е повратна точка за света и е моментът на избора – на избора сред независимост и подтисничество ", добави той.

Британската външна министърка Лиз Трус предизвести в събота, че мирните договаряния за преустановяване на спора могат да бъдат " димна завеса " за по-опасни съветски военни дейности. „ Много съм скептична “, сподели Трус в изявление пред вестник The Times. „ Това, което видяхме, е опит да се сътвори пространство за руснаците да се прегрупират. Тяхната инвазия не върви по проект. " Страхувам се, че договарянията са още един опит за отклонение и основаване на димна завеса. Не мисля, че към момента сме на стадий договаряния ", добави тя. Трус повтори мненията на английското разузнаване, че Путин може да се обърне към " все по-екстремни дейности ", акцентирайки осъществените „ към този момент ужасяващи зверства ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР