Западът не се интересува от преговори за мирно уреждане на

...
Западът не се интересува от преговори за мирно уреждане на
Коментари Харесай

Медведев: Западът се стреми да извлече печалба от украинския конфликт и не се интересува от мир

Западът не се интересува от договаряния за спокойно споразумяване на Украйна, той се стреми да завоюва колкото се може повече пари за своя военно-промишлен комплекс. Това сподели пред публицисти заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, оповестяват съветски медии.

 „ Техните приказки за това, че е време да седнат на масата и да стартират някакви договаряния по мирна тематика, всичко това е хитра позиция. Те не желаят това. Те желаят да продължат да въртят военния маховик, с цел да печелят пари за техните бюджети “, сподели още Медведев по време на посещаване на форума „ Армия-2023 “.

Според него съветските военнослужещи са " доста сполучливи в изгарянето " на доставена от Запад техника и ще продължат да го вършат. На фона на загубите Западът от време на време възобновява " диалозите за нуждата да се върнем на масата на договарянията, да намерим някакви взаимни отстъпки ", сподели заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

" Но би трябвало да разберете, че това е единствено част от историята, а другата част от историята е, че американският военно-промишлен комплекс, както и европейският, вършат пари от това. И за тях това е метод да печелят големи пари, като доставят оборудването си на Украйна. Следователно те вършат пари от тази война ", добави Медведев.

При посещаване на галерия на пленени оръжия, иззети от съветски военнослужещи по време на специфична интервенция, той прегледа доста ръчни гранатомети, противотанкови системи и стрелково оръжие западно произвеждане. Тук му беше показана и американска оръдейна установка M777, бронирани машини Hammer и друго западно информационно съоръжение.

На открита галерия, показваща пленена бронирана техника, на Медведев бяха показани украинските танкове Т-64БВ и Т-72АГ, шведската бойна машина на пехотата CV90-40, както и бронираният автомобил " Тритон " и американският бронетранспортьор М113, осъвременени в Холандия. В същата експозиция заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация прегледа изгорелите австралийски бронирани коли Bushmaster, френския колесен танк AMX-10RCR, както и английските бойни машини Husky, Mastiff и AT105 Saxon.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР