Заобиколена от Егейско, Йонийско и Средиземно море, Гърция има над

...
Заобиколена от Егейско, Йонийско и Средиземно море, Гърция има над
Коментари Харесай

За перфектната почивка: 10 от най-добрите плажове в Гърция

Заобиколена от Егейско, Йонийско и Средиземно море, Гърция има над 2000 острова (227 от които са обитавани) и към 14 000 км брегова линия.

Това се равнява на безчет красиви плажове, зашеметяващи заливи и прелестни крайбрежия, които можете да изследвате. Някои са бели, червени или розови, други са черни. Някои имат тънък пясък, а други - камъчета. Някои притеглят орди от туристи, до момента в който други остават скрити.

Всъщност тук има толкоз доста благоприятни условия, че може да бъде мъчно да изберете някоя. Конкуренцията е голяма, само че въпреки всичко има някои кътчета, които би трябвало да откроим.

Вижте 10 от тях:
1. Наваджо, Закинтос
Защитен от стръмни варовикови скали, плажът е наличен единствено с лодка. Преди скрито място, през днешния ден това може би това е най-сниманият плаж в цяла Гърция. В допълнение към белия пясък и тюркоазена вода, посетителите ще видят и остарели лодки по брега.
2. Лалария, Скиатос

Наречен на блестящите бели камъчета, които се простират по брега, плажът на североизточния завършек на Скиатос е предпазен резерват от 60-те години на предишния век.

Можете да си навлечете санкция, в случай че се опитате да вземете камъче у дома. Но Лалария е повече от изящен. Той се образува от северните ветрове, които основават неповторима топография. Околните морски пещери и скали го вършат съвършеното място за търсещите завършения.
3. Миртос, Кефалония

Той е освен един от най-хубавите плажове в Гърция, само че и постоянно се подрежда в листата на най-хубавите плажове в Европа и даже в света.

Разположен сред основите на две планини (Agia Dynati и Kalon Oros) и наличен по виещ се път, зашеметяващите гледки към плажа стартират още преди да стъпите върху чистия бял пясък. Тук е и съвършеното място да наблюдавате залеза.
4. Елафониси, Крит

Най-големият остров в Гърция - Крит, има какво да предложи. Неговата антична история, емблематични забележителности, вкусна кухня и естествена хубост са същинска фантазия. В югозападния завършек на острова се намира плажът с розов пясък Елафониси.

На места водата е толкоз плитка, че можете да се разноските до лагуната. Островът е предпазена естествена забележителност, по тази причина е извънредно чист, а и безвреден, тъй като е охраняван.
5. Плака, Наксос

Цикладският остров Наксос е цялостен с невероятни плажове. Има диви заливи за сърфистите, тихи плажчета за феновете на слънцето и спокойни води за фамилиите с деца. Водата е необикновено чиста, а морските таверни ще ви сервират питиета и специалитети от локалната кухня непосредствено на кърпата.

6. Червеният плаж, Санторини

Червеният плаж в южната част на остров Санторини е най-известният на острова, очебиен даже измежду превъзходните черни плажове Периса, Периволос и Агиос Георгиос. Червените скали оферират трагичен декор измежду каменистия пясък и лазурните води. Уникалната палитра от цветове може да достигнете пешком или с лодка.
7. Балос, Крит

Това е розов плаж на Крит. Белият и обагрен пясък се простира към плитките, топли и чисти води, създавайки неповторим плаж и лагуна. Ако имате шанс, можете да видите даже морска костенурка.

Намиращият се наоколо каменист остров Грамвуса има венециански палат, ситуиран на върха. Тук е акостирала даже и кралската яхта Britannia, когато принц Чарлз и принцеса Даяна честват медения си месец.
8. Саракинико, Милос

Чудили ли сте се в миналото по какъв начин би изглеждал плажът на Луната? Саракинико, на северните крайбрежия на Милос, може да ви даде концепция. Вятърът и солената вода са изваяли меките скали в забавни форми. Плажът е като дребен канал, който се врязва в скалите.
9. Апантима, Антипарос

Антипарос е една от най-добре защитаваните секрети в Гърция. Преди място за караваните, през днешния ден той е издирван от известни персони, търсещи естествена хубост и усамотение.

Тук ще намерите голям брой стилни заведения за хранене, питейни заведения и съвременни магазини. Живописният плаж Апантима е изцяло предпазен от летните ветрове и предлага идеалните условия за отмора.
10. Порто Катцики, Лефкада

Всъщност Порто Кацкики се превежда като " Козето пристанище ", тъй като единствено кози са успявали да доближат региона в предишното. За благополучие, плажът към този момент е наличен и за хората, а до него може да наемете яхта от близкия град Нидри. Тук има както няколко дребни ресторанта, по този начин и чудесни условия за пикник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР