Занимават ни с теми, които нямат общо с действителността, но

...
Занимават ни с теми, които нямат общо с действителността, но
Коментари Харесай

Николай Гергинов: По време на война си говорим за екоравновесие!?

Занимават ни с тематики, които нямат общо с действителността, само че ги показват като ограничения за спасението на София

Коментар на ръководителя на младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация – София Николай Гергинов във връзка предложение в СОС за Зеления преход.

Във време на яростен боен спор на няколкостотин километра от българската граница и на фона на умопомрачаващото изявление на екоминистъра и вицепремиер Борислав Сандов, че войната в Украйна вредяла на екоравновесието, общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера разкри, че в Столичния общински съвет бе импортирано предложение, борещо се за налагането на така наречен Зелен преход. Меко казано е необичайно във време на война да се засилват сходни хрумвания, само че действителността се оказва по-различна. В Столичния общински съвет очевидно има хора, за които пропагандирането на декарбонизация, Зелен преход и непрестанна битка с климатичните вредители е от изключителна значимост.

Ето и част от импортираните в Столичния общински съвет оферти:

„ София изостава от останалите европейски столици в трансформацията на градската си стопанска система и използването на правилата на Зеления преход. Големите градове са мястото, където ние се сблъскваме челно с всички проблеми, които климатичните промени носят, защото точно тук се концентрира най-голямото ползвателство на сила и най-голямото замърсяване. Имайки поради неприятното положение на сградния фонд и инфраструктура в София, както и ниското качество на въздуха, е време да предприемем ограничения, с които да отговорим на тези провокации и да преустроим градската стопанска система и среда по отношение на европейските, а и световни трендове.

Обща цел би трябвало да е преобразяването на нашата подвижност, с цел да я създадем по-безопасна, устойчива и обвързвана. С оглед на обстоятелството, че 30% от парниковите газове се създават вследствие на транспортни действия, то декарбонизация и цифровизация на превоза би трябвало да залегнат като главен фокус в тазгодишната финансова стратегия на София.

Успешният преход към екологосъобразен превоз ще донесе обилни стопански, обществени и екологични изгоди: понижаване на излъчванията на парникови газове, предизвикващи стопляне на климата, понижаване на замърсяването на въздуха и шумовото замърсяване, както и тяхното негативно влияние върху нашето здраве. “

Очевидно има активизация в демократичните среди по псевдоекологичната тематика, имайки поради че войната в Украйна сподели какъв брой безсмислени са планове като така наречен Зелена договорка и обвързваните с нея политики.

Разочароващо обаче е да се установи, че в Столичния общински съвет има общински съветници, които не престават за трета поредна година да се занимават с тематики, които нямат общо с действителността, само че ги показват като ограничения за спасението на София.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР