Замразяването на продукти във фризер позволява да се запасяваме и

...
Замразяването на продукти във фризер позволява да се запасяваме и
Коментари Харесай

Храните, които не може да замразявате във фризер

Замразяването на артикули във фризер разрешава да се запасяваме и да употребяваме някои храни след време, а не на момента. Но има и такива храни, които не могат да се замразяват във фризер, тъй като вкусовите им качества се трансформират.

Освен това има храни, които могат да станат нездравословни за здравето, откакто са престояли във фризера. Това се случва с яйцата, в случай че ги сложим във фризера, без да сме ги сварили. След като замръзнат, черупките на яйцата се уголемяват и се трансформират във вход за доста нездравословни бактерии.

Ако се постанова да замразявате яйца заради някаква причина, най-хубавият метод да го извършите е като ги сварите, по-късно ги обелите и отделите белтъците и жълтъците. Те би трябвало да се съхраняват в обособени кутии във фризера.

 Яйца

Във фризер не могат да се замразяват и млечни храни - да вземем за пример някои типове сирене. Това се получава при крема сиренето и при козето сирене. След като са престояли във фризера и ги извадите, с цел да ги употребявате, те се разпадат, щом се размразят.

Не е целесъобразно да се съхраняват във фризер и части кашкавал, кисело и прясно мляко, защото след размразяването им те губят питателните и вкусовите си качества. Освен това киселото мляко се пресича, откакто се размрази след престоя си във фризер.

Крем, който съдържа яйца, също не би трябвало да се съхранява във фризер. Същото важи и за майонезата. След като се размразят, и яйченият крем, и майонезата стават на парцали, тъй като яйцата се пресичат от прекомерно ниската температура.

 Сирене

Спагети, макарони и всевъзможен тип сварена паста не би трябвало да се съхранява във фризера. След като се размрази напълно, пастата се трансформира в не изключително приятна на тип и неприятна на усет каша, която е невероятно да се употребява.

Пържените храни също не би трябвало да се съхраняват във фризер, тъй като и външният им тип, и усетът им се трансформират фрапантно след престоя им във фризера. Същото важи и за сварените картофи - откакто престоят във фризер, те се трансформират в безвкусни и типът им се трансформира.

Не се замразяват във фризер плодове и зеленчуци, които съдържат доста вода - това са динята, краставицата, зелената салата. След като престоят във фризера и ги размразите, с цел да ги консумирате, те се трансформират в каша и губят съвсем напълно усета си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР