Замразеният десерт, наречен byakuya - бяла нощ“ на японски -

...
Замразеният десерт, наречен byakuya - бяла нощ“ на японски -
Коментари Харесай

6696 долара! Как да не оближеш монитора...

Замразеният десерт, наименуван byakuya - „ бяла нощ “ на японски - сега коства 873 400 японски йени или 6696 $ (превърнато в левове това са годишните приходи на към 1,5 милиона българи!) за порция, което публично го прави най-скъпият сладолед в света, съгласно върховете на Гинес.

Японската марка сладолед Cellato назовава на своя уеб страница „ бяла нощ “ gelato, а името е намек за италианския му генезис.

Само тази съставна част може да коства до два милиона йени (14 500 долара) за кг, се споделя в публикация, оповестена на уеб страницата на върховете на Гинес.

Сладоледът се добавя от ядливо златно листо, два типа сирене и Sakekasu -

пастообразна съставна част, получена в процеса на произвеждане на саке. „ Разработването му ни лиши повече от година и половина, с доста опити и неточности, с цел да реализираме верния усет “, съобщи представител на компанията пред „ Рекордите на Гинес “.

От компанията прибавят, че задачата им е не просто да основават апетитно скъпи десерти, а кулинарно премеждие, което сплотява европейски съставки и обичайни японски храни.

За тази цел те притеглят Тадайоши Ямада, основен готвач на RiVi, ресторант в Осака, прочут със своята френско-японска фюжън кухня, с цел да управлява плана.

Десертът към този момент е разполагаем за продажба в Япония и се доставя непосредствено на потребителите.

Дегустацията на лакомството е съвсем толкоз прецизна, колкото и Cellato, който

дефинира педантични стъпки за метода, по който сладоледът би трябвало да се употребява, откакто дойде.

Посетителите са инструктирани да изсипят белия трюфел с подобаващата текстура, тъкмо когато сладоледът омекне, преди да го разбъркат с ръчно направена лъжичка, която им се дава. Препоръчва се да оставят сладоледа да се размрази на стайна температура или да го затоплят в микровълнова фурна с мощ 500 W за 10-20 секунди.



Въпреки че екипът на върховете на Гинес не е имал опция да опита десерта, Cellato по-рано предложи дегустация за своите чиновници, които описаха лакомството пред рекордьорите като „ богато на усет и текстура “, което прелестно се съчетава със саке или френско бяло вино.

Cellato, който има в менюто си и предложение на основата на черен трюфел, съобщи, че възнамерява да разнообрази своята скъпа продуктова линия, като включи в бъдеще шампанско и хайвер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР