Замисляли ли сте се защо точно овесената каша се препоръчва

...
Замисляли ли сте се защо точно овесената каша се препоръчва
Коментари Харесай

Ето какво става с тялото, ако ядем всеки ден овесена каша

 овесена-каша

Замисляли ли сте се за какво тъкмо овесената каша се предлага за закуска? Днес ще ви разкрием тази загадка и ще разберете за какво овесът е измежду най-полезните и питателни закуски в целия свят.

9 съществени потребни качества на овесената каша:

1) Овесът способства пречистването на организма от токсините и други нездравословни субстанции. Диетичните фибри в овеса отстраняват мастните депа, които се натрупват по стените на артериите.

Това оказва помощ да се предотвратят сърдечно-съдовите болести и да се понижи равнището на холестерола.

2) Овесената каша оказва помощ за намаляването на захарта в кръвта. Задължително би трябвало да я включат в режима си тези, които имат този проблем. Консумацията на овесена каша усъвършенства усвояването на нишестето и оказва помощ да се стабилизира равнището на захарта още от първия банкет на храната.

3) Употребата на овесена каша усъвършенства храносмилането; тя понижава количеството жлъчни киселини. Това облекчава прекосяването на храната по стомашния тракт, което значи, че няма да ви тревожи запек.

4) Овесената каша предотвратява развиването на рак: съгласно доста проучвания овесът с помощта на своя неповторим състав в действителност е кадърен да отбрани организма от развиване на тумори.

Ежедневната консумация на овесена каша понижа риска от пораждане на рака на млечните жлези, както и на рак на дебелото черво, с цели 10 %.

5) Овесената каша е потребна за сърдечните мускули. Това е поради високото наличие на омега 3-мастни киселини и линоленова киселина. Последната оказва помощ да се понижи равнището на неприятния холестерол.

6) Овесената каша е потребна за естественото действие на централната нервна система. И това с помощта на витамините от група В, които поддържат и балансират нашата нервна система.

7) Овесената каша оказва помощ в битката с остеопорозата. Тази потребна каша съдържа и нужното равнище калций. Това предотвратява деминерализацията на организма и поддържа здрави костите.

8) Употребата на овесена каша оказва помощ да се понижи непотребното тегло. За тази цел яжте овесена каша заран на гладно, като добавите нормално или соево мляко, сок или ядки.

9) Овесената каша е изобилен източник на сила. Точно по тази причина се предлага да се яде на закуска или най-малко през първата половина от деня. Тя ще ви зареди с сила до идващия банкет на храна. Овесената каша е изключително потребна за тези с мисловен труд.

Сега, когато знаете за всички потребни свойства на овесената каша, обезателно я включете в своя режим. Бъдете здрави!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР