Замисляли ли сте се някога колко вода би ви била

...
Замисляли ли сте се някога колко вода би ви била
Коментари Харесай

Любопитно: Чудили ли сте се колко вода ви трябва, за да изгасите Слънцето, ето го отговора

Замисляли ли сте се в миналото какъв брой вода би ви била нужна, с цел да загасите нашата ярка звезда? Вероятно първото ви съмнение би било - голямо! Изключително огромно количество. Милиарди литри. Може би два пъти повече. Не, три пъти повече. Това би трябвало да свърши работа, нали, пита IFLS?
Онези от вас, които не са на " ти " с химията, евентуално ще се изненадат от обстоятелството, че макар че Слънцето наподобява по този начин, като че ли е подпалено, това не е същият огън, край който седите на плажа с приятелите си през лятото, написа Obekti.bg.

Всъщност, това изобщо не е огън.

Топлината и светлината на Слънцето в действителност са второстепенен артикул от нуклеарна реакция, а не от горене. Ако добавите вода към звездата ни, просто ще увеличите тази реакция (водородът ще извърши ролята на гориво). Така Слънцето ще стартира да грее даже по-ярко. А не това е задачата ни, нали?

Вижте това видео по-долу, основано от Universe Today, и ще разберете по какъв начин бихте могли да унищожите Слънцето, ако имате сходни планове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР