Митичният остров, чиито войници се смята, че са обсадили древна

...
Митичният остров, чиито войници се смята, че са обсадили древна
Коментари Харесай

Сензационно: Откриха потъналата Атлантида

Митичният остров, чиито бойци се счита, че са обсадили антична Атина, се загатва в първите исторически записи като Тимей или Критий. Според легендата Атина е съумяла да отблъсне офанзивата на атлантите, а самият остров е изпаднал в недружелюбност на боговете и е бил вечно наводнен.

През хилядолетията доста авантюристи и учени са посветили живота си на намирането на Атлантида. Революционната находка обаче е направена благодарение на сателитни изображения.

На едно от тях бяха видяни великански пръстени, скрити под пясъците край крайбрежията на Испания. Изображението притегли вниманието на физика и историк фен Райнер Кун. Изучавайки го по-подробно, той забелязал нещо като огромни правоъгълни структури вътре в кръговете, написа Express.

Едната от фигурите била дълга 250 метра, а другата била „ доста по-голяма “. Дори благодарение на електротомография не било допустимо да се изясни какви тъкмо са тези структури.

„ Ако под бреговата линия на Испания се крият кръгли структури, кой ги е построил? Някои намират първите следи от Платон ”, споделя Кун. Повечето специалисти обаче не са съгласни с тази доктрина.

"Проблемът с историята на Атлантида е, че доста малко хора имат вяра в съществуването на града. Безброй откриватели са се пробвали да открият Атлантида. Сега мнозина имат вяра, че той (Платон) може просто да го е измислил “, споделя археологът.

Според него тази „ философска история “ включва исторически детайли, които включват град Тартеса и Войната на морските нации от бронзовата епоха, тъй че от време на време може да наподобява достоверна.

През 2006 и 2009 година бяха извършени две археологически изследвания в испанския народен парк Доняна. Експедициите бяха водени от археолога Себастиан Челестино Перес и историка Ричард Фройнд. Основните резултати от работата бяха откриването на доказателства за четири цунами сред 2100 година прочие Н. Е. и 200 година пр.н.е. и голям брой керамични артефакти в района. Доказателства за съществуването на Атлантида в никакъв случай не са били открити.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР