Специалисти от САЩ и Турция са убедени, че разполагат с

...
Специалисти от САЩ и Турция са убедени, че разполагат с
Коментари Харесай

Изследователи сензационно: Открихме Ноевия ковчег СНИМКИ

Специалисти от Съединени американски щати и Турция са уверени, че разполагат с задоволително доказателства по отношение на това, че известната на всички библейска светиня, Ноевият ковчег, се намира под повърхността на местността Дурупинар, оповестява The Jerusalem Post.

В Стария завет има информация, че Ноевият ковчег е на планината Арарат. Този вулканичен масив включва няколко планини и се намира покрай източната граница на Турция.

През 1959 година картографът Илхан вижда отпечатъци с форма на лодка на един от хълмовете в региона на региона Догубеязит. Сега други специалисти, работещи по плана Noah’s Ark Discovered Project, настояват, че библейска светиня се намира тъкмо под повърхността на Дурупинар.



Учените са употребявали 3D сканиране на актуален георадар и съгласно тях са разкрили структура на лодка подземен. Размерът й е тъкмо същият като този на Ноевия ковчег, разказан в Библията. Учените Андрю Джоунс и Фетхи Ахмет Юксел означават, че дадената структура се намира на дълбочина от 2,5 до 6 м.



Но не всички специалисти са съгласни с това съмнение. Така да вземем за пример още в края на предишния век Лорънс Колинс твърди, че това образувание е с натурален генезис и има необикновена конструкция.

Малко по-късно обектът е разгласен за народен парк, само че от този момент в региона не са провеждани публични разкопки.

Превод и редакция: БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР