Европейският парламент гласува таван от 10 000 евро за плащанията

...
Европейският парламент гласува таван от 10 000 евро за плащанията
Коментари Харесай

Целият ЕС ще забрани плащането в брой над 10 000 евро

Европейският парламент гласоподава " таван " от 10 000 евро за заплащанията в брой. Решението е обвързвано с битката против изпирането на мръсни пари. Законодателният орган на Европейски Съюз създава повече от две години цялостен пакет нови ограничения в тази област. Те са ориентирани и против финансирането на терористични групи.
Определянето на обща " летва " за Европейски Съюз е тематика, която се бистри от 2021 година и мина през дълги разногласия и съгласувания. 
В момента в Германия и Австрия няма ограничавания за кешовите заплащания, до момента в който множеството страни от Европейски Съюз са въвели тавани. В България на ръка може да се броят до 10 000 лв.. След влизането на новите европравила в действие всяка от 27-те членки ще би трябвало да приложи " тавана ". В същото време всяка страна може да реши да сложи " летвата " още по-ниско - да вземем за пример 5000 евро, както е у нас.  
Ще бъдат уеднаквени разпоредбите в държавите-членки на Европейски Съюз за попречване на прането на пари посредством акцизни и първокласни артикули, търговия с крипто активи и спортни клубове. 
Банки, организации за недвижими парцели и казина ще бъдат задължени да изследват и разпознават съвоите клиенти или действителните притежатели на компании, които се пробват да се скрият зад " непрозрачни правни схеми ".  
По-строгият надзор ще влезе в действие от 2029 година за футболните сътрудници и клубове.
Като част от напъните си за ограничение на прането на пари, Европейски Съюз основава специфична организация. Тя ще е със седалище в немския град Франкфурт.  Новата евроагенция ще има над 400 души личен състав.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР